Πρωτιά Γυμν. Αρχαγγέλου Λακατάμειας στον 4ο Παγκ. Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex


Ο 4ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex, πραγματοποιήθηκε φέτος στις 16-17 Οκτωβρίου, στο Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στη Λευκωσία. Ο συγκεκριμένος Διαγωνισμός Ρομποτικής διοργανώνεται κάθε χρόνο και περιλαμβάνει πλήθος δοκιμασιών που αφορούν την αξιοποίηση της ρομποτικής τεχνολογίας για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Στον Διαγωνισμό υπήρξαν συμμετοχές από Δημόσια και Ιδιωτικά σχολεία, Κολλέγια, Πανεπιστήμια, Εκπαιδευτικά Κέντρα και Ιδιωτικές σχολές.

Στη δοκιμασία Line Following Enhanced, η ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου Αρχαγγέλου Λακατάμειας πήρε την πρώτη θέση κερδίζοντας όλες τις κατηγορίες ανεξαρτήτου ηλικίας ενώ στην κατηγορία Line Following τη 2η θέση στην κατηγορία Γυμνασίων. Αξιοσημείωτο είναι πως το Γυμνάσιο Αρχαγγέλου Λακατάμειας είναι το μόνο Δημόσιο Γυμνάσιο που κατέκτησε 1η θέση στον διαγωνισμό. Η ομάδα ρομποτικής του γυμνασίου μας εργάστηκε υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Μίλτου Καρρά, καθηγητή Φυσικής και Μαρίας Γιουτανή καθηγήτριας Πληροφορικής και αποτελείται από τους μαθητές της Β' Γυμνασίου Φλώρα Καρρά, Κωνσταντίνο Θεοδώρου και Βασίλη Ζαννέττου. Η ομάδα θα αντιπροσωπεύσει το σχολείο της στον Διεθνή Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex International που θα διεξαχθεί στην Εσθονία από τις 5-7 Νοεμβρίου.

Η Διεύθυνση του Γυμνασίου Αρχαγγέλου Λακατάμειας συγχαίρει τόσο τους μαθητές/τριες όσο και τους καθηγητές/τριες που αποτελούν την ομάδα ρομποτικής και τους εύχεται κάθε επιτυχία στον Διεθνή Διαγωνισμό προσβλέποντας σε διεθνή διάκριση.

Από τη Διεύθυνση




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1513