Διάκριση για το Γυμνάσιο Αραδίππου στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής - WRO 2021


Πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 10/10/2021 στο  Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στη Λακατάμια,  η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO 2021 (World Robot Olympiad).

Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO  συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο με σκοπό να βοηθηθούν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους και της ικανότητάς τους για επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή σε δύσκολες και δημιουργικές προκλήσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Η νικήτρια ομάδα της κάθε κατηγορίας θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Παγκόσμιο διαγωνισμό WRO που θα γίνει διαδυκτιακά , λόγω της πανδημίας,  από τις 18 μέχρι τις 21 Νοεμβρίου

Το Γυμνάσιο Αραδίππου συμμετείχε στο διαγωνισμό με την ομάδα «ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ 2021»,  εξασφάλισε την Πρώτη Θέση και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό WRO 2021 στην κατηγορία JUNIOR HIGH.

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που  Ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου Αραδίππου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Παγκόσμια  Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Η ομάδα αποτελείτο από τους μαθητές,Γιώργο Χαραλάμπους, Ανδρέα Πουλή και Ζαννέττο Ευθυμίου, με προπονητή τον καθηγητή Σχεδιασμού και Τεχνολογίας κ. Γιώργο  Φ. Πέτρου.

Η ενασχόληση των παιδιών με την Τεχνολογία και την Ρομποτική τόσο στα πλαίσια τέτοιων διαγωνισμών όσο και στα πλαίσια του μαθήματος Σχεδιασμός και Τεχνολογία, συμβάλλει στην υγιή τους ανάπτυξη και στην ανάδειξη των ταλέντων και ικανοτήτων τους.

 

Η νέα μεγάλη αυτή διάκριση του Γυμνασίου Αραδίππου είναι ακόμα ένα φωτεινό παράδειγμα και κίνητρο και για τα υπόλοιπα παιδιά να ασχοληθούν βαθύτερα με την Ρομποτική και την Τεχνολογία για να ανακαλύψουν και να αναδείξουν το ταλέντο τους. Η επιτυχία στον διαγωνισμό αυτό φανερώνει και την εργασία που επιτελείται στην Σχολική Μονάδα του Γυμνασίου Αραδίππου.   

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


647