Γυμνάσιο Αγίας Φυλάξεως: Συμμετοχή στο Erasmus Time to Help


Το Γυμνάσιο Αγίας Φυλάξεως συμμετέχει από την περσινή σχολική χρονιά στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus Time to Help. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν και άλλες 4 χώρες, η Τσεχία, η Ιταλία, η Λετονία και η Αυστρία.

Σκοπός του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών, η μείωση των απορριμμάτων του σχολείου και η προώθηση της ανακύκλωσης. Παράλληλα, η ενθάρρυνση των μαθητών να χρησιμοποιούν περισσότερο τις δημόσιες συγκοινωνίες και να περπατούν, θα ήταν πρωταρχικής σημασίας, προκειμένου να αυξήσουν τη φυσική τους δραστηριότητα.

Η πρώτη κινητικότητα πραγματοποιήθηκε στην Πράγα της Τσεχίας, όπου ταξιδέψαμε και συναντηθήκαμε με τις αποστολές των άλλων χωρών. Από το σχολείο μας συμμετείχαν 4 μαθητές της Γ τάξης : Παρμάτζιας Θεόδωρος, Ποργιανός Άγγελος, Σταυράκης Μάριος και Φωτάκος Δημήτρης και 2 καθηγήτριες : Ανδρέου Ελευθερία και Γαβριήλ Νίκη.

Το πιο ενδιαφέρον μέρος του προγράμματος ήταν η επιμόρφωση όλων μας ως προς την επαναχρησιμοποίηση χαρτιού και δημιουργία χρήσιμων και πρακτικών κατασκευών συμμετέχοντας σε βιωματικό πρακτικό εργαστήριο. Ήταν ένα ταξίδι γεμάτο αξέχαστες εμπειρίες, κυρίως, όσον αφορά το εκπαιδευτικό μέρος του προγράμματος αλλά και γενικότερα.

Νίκη Γαβριήλ, εκπαιδευτικός

Λεμεσός 29/10/2021




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










880