Λανίτειο Λύκειο: Ανάπτυξη και ενδυνάμωση μέσα από το Erasmus+


Erasmus+ Developing key students' competences and strengthening self-esteem through their personal development από το Λανίτειο Λύκειο τη δεύτερη εβδομάδα Νοεμβρίου. Το θέμα της κινητικότητας ήταν το Πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ και πως αυτό βελτιώνει και ενισχύει την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση των μαθητών. Στο Λανίτειο Λύκειο, το Πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ λειτουργεί για περίπου 6 χρόνια.

Οι εταίροι του Λανιτείου Λυκείου, το ZSP Gniezno, Πολωνία, το Γυμνάσιο  Klaipedos Baltijos, Λιθουανία, το Λύκειο του Abaran, Ισπανία, το Agrupamento de Escolas de Albufeira Poente της Πορτογαλίας και το Πρώτο ΕΠΑΛ Άρτας ενημερώθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Λύκειο του Αγίου Αντωνίου και στο Γυμνάσιο Ομόδους όπου λειτουργούν προγράμματα ΔΡΑΣΕ με επιτυχία. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν ενημέρωση για την παράλληλη λειτουργία του προγράμματος ΟΑΠ στον Άγιο Αντώνιο. Την ίδια στιγμή στο Γυμνάσιο του Ομόδους δόθηκε έμφαση στη απασχόληση και ενίσχυση των μαθητών ΔΡΑΣΕ στο οινοποιείο «Λινός».

Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου έγινε η τελετή έναρξης του Προγράμματος και το απόγευμα οι εταίροι επισκέφτηκαν το Κούριο και το Κολόσσι. Την επόμενη μέρα οι εταίροι είχαν την επίσκεψη τους στο Λύκειο Αγίου Αντωνίου, και αργότερα επισκέφτηκαν το Art Nest του γλύπτη Φίλιππου Γιαπάνη για μια ξενάγηση η οποία συνέθετε ιστορία της Κύπρου, τέχνη, αυτοβελτίωση και αυτοεκτίμηση. Ακολούθησε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Αμαθούντας όπου ο αρχαιολόγος Γιάννης Βιολάρης ξενάγησε τους εταίρους στον «τάφο της Αριάδνης». Την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου οι εταίροι του Λανιτείου μαζί με μαθητές του κυπριακού σχολείου ξεναγήθηκαν στα προγράμματα ΔΡΑΣΕ του Γυμνασίου Ομόδους και στο χωριό. Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε κοινή δραστηριότητα Graffiti με συμβολισμούς σχετικά με τις πατρίδες των παιδιών και το Erasmus+. Στη δραστηριότητα συμμετείχαν μαθητές ΔΡΑΣΕ και Erasmus+ και πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου. Αργότερα οι εταίροι ξεναγήθηκαν στη Λευκωσία.

Η εβδομάδα Erasmus+ έκλεισε για το Λανίτειο Λύκειο με τις καλύτερες εντυπώσεις από τους εταίρους αλλά και από τους μαθητές του σχολείου οι οποίοι αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικές είναι οι ευκαιρίες αυτές, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα που η πανδημία δημιούργησε φραγμούς ανάμεσα στους ανθρώπους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1090