Ετήσια εκδήλωση Μέρα Μνήμης Κρατητηρίων Κοκκινοτριμιθιάς


Από το Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς, Σύνδεσμο Πολιτικών Κρατουμένων ΕΟΚΑ, το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ και τους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ.

Την Κυριακή, 07/11/2021, το Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς πραγματοποίησε την Ετήσια Εκδήλωση «Μέρα Μνήμης Ηρώων Κρατητηρίων Κοκκινοτριμιθιάς» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Πολιτικών Κρατουμένων ΕΟΚΑ, το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ και τους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ενότητα λόγου, εικόνας, ήχου και κίνησης «Εθνεγερσία!», που περιλάμβανε αποσπάσματα από την ποίηση των  Κωστή Παλαμά, Διονύσιου Σολωμού, Βασίλη Μιχαηλίδη, Ευαγόρα Παλληκαρίδη και Γιάννη Ρίτσου, βασισμένη σε αποσπάσματα άρθρων  του ιστορικού Γιάννη Σπανού καθώς και τα τραγούδια, Άκρα του τάφου σιωπή, Των Αθανάτων Θα πάρω μιαν ανηφοριά, Επιτάφιος και Ρωμιοσύνη, από τη  χορωδία και ορχήστρα του σχολείου μας. Στην εκδήλωση συμμετείχε το Άγημα του Περιφερειακού Γυμνασίου Κοκκινοτριμιθιάς και Άγημα της Εθνικής Φρουράς.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Διευθύντρια  του Περιφερειακού Γυμνασίου Κοκκινοτριμιθιάς, κ. Βούλα Μόρμορη και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτικών Κρατουμένων  ΕΟΚΑ, κ. Γιάννης Σπανός. Κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Έντιμη Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Αννίτα Δημητρίου.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοκκινοτριμιθιάς, η Σχολική Εφορεία Κοκκινοτριμιθιάς και οι  Φούρνοι Ζορπάς.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν κρατικοί και τοπικοί αξιωματούχοι, εκλεκτοί προσκεκλημένοι καθώς και πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Λαμπαδηφορία,  Αφή της Μεταλαμπαδευτικής Δάδας των εκδηλώσεων Μνήμης Κρατητηρίων,  Τρισάγιο, Κατάθεση Στεφάνων και τον Εθνικό Ύμνο.

Σκεύη Μαρκουλλή, Φιλόλογος

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










737