ΔΡΑΣΕ και ΟΑΠ συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus+ στο Λανίτειο


Πολύ σημαντική εμπειρία είχαν τα παιδιά του εναλλακτικού προγράμματος φοίτησης ΟΑΠ και ΔΡΑΣΕ του Λανιτείου Λυκείου την εβδομάδα 8 με 12 Νοεμβρίου καθώς το κεντρικό σχολείο της Λεμεσού υποδέχθηκε την ομάδα Erasmus+ με θέμα Προγράμματος  «Developing key students' competences and strengthening self-esteem through their personal development». Ειδικότερα η ομάδα Erasmus+ του Λανιτείου έπρεπε την εβδομάδα αυτή να προβάλει τη λειτουργία του ΔΡΑΣΕ και της ομάδας ΟΑΠ ως μέσα καταπολέμηση της σχολικής εγκατάλειψης και ως μέτρα ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης των μαθητών με ιδιαίτερες δυνατότητες.

Τα παιδιά που βρίσκονται στο ΔΡΑΣΕ και κάτω από την εποπτεία της ομάδας ΟΑΠ συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες καθόλη τη βδομάδα μαζί με τα παιδιά του Erasmus+ όπως η συμμετοχή τους σε επίσκεψη και ξενάγηση στο Art Nest του γλύπτη Φίλιππου Γιαπάνη. Αποκορύφωμα των δράσεων ήταν η κοινή δραστηριότητα graffiti σε τοίχο του σχολείου όπου οι εταίροι ζωγράφισαν σύμβολα των χωρών τους. Τα παιδιά του εναλλακτικού προγράμματος φοίτησης ΔΡΑΣΕ και ΟΑΠ  υπό την υποπτεία του τοπικού συντονιστή του προγράμματος ΔΡΑΣΕ καθηγητή Λουκά Χριστοδουλίδη και των καθηγητών, Έλενας Γεωργίου και Αντρέα Λανίτη βοήθησαν του μαθητές από το εξωτερικό να κάνουν τα προσχέδια τους, να σκεφτούν τι θέλουν να ζωγραφίσουν και συνεργάστηκαν μαζί τους στην υλοποίηση της ιδέας. 

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί από το εξωτερικό ξεναγήθηκαν στις ειδικές αίθουσες ΔΡΑΣΕ και ΟΑΠ από τους υπεύθυνους καθηγητές Χριστοδουλίδη, Λανίτη και Γεωργίου και ενημερώθηκαν ενδελεχώς για τον τρόπο λειτουργίας και τον στόχο των Προγραμμάτων




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










900