Το Γυμνάσιο Αγίου Στυλιανού Στροβόλου συμμετέχει στο Erasmus+


Το Γυμνάσιο Αγίου Στυλιανού συμμετέχει στο  Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ μαζί με τέσσερις άλλες χώρες, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Ελλάδα και τη Βόρειο Μακεδονία με θέμα «Time Machine». Στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων με έμφαση στη κριτική και υπεύθυνη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών για τη συλλογή πληροφοριών και μάθηση.

Η πρώτη κινητικότητα πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, όταν ταξιδέψαμε στη Βόρειο Μακεδονία και συναντηθήκαμε με τις αποστολές των εταιρικών σχολείων.

Το Νοέμβριο του 2021 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κινητικότητα φιλοξενώντας τους συνεργάτες μας στο σχολείο  μας. Μετά το θερμό  καλωσόρισμα με το οποίο Διεύθυνση, καθηγητές και μαθητές υποδέχτηκαν τους φιλοξενούμενους, ακολούθησε σύντομη καλλιτεχνική εκδήλωση, στην οποία προβλήθηκαν η ιστορία και οι φυσικές ομορφιές της Κύπρου. Αναβίωσαν κυπριακά έθιμα, παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από μαθητές του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές ταξίδεψαν μέσα από την τέχνη, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και μελέτησαν γεγονότα που επηρέασαν θετικά και αρνητικά την ανθρωπότητα.

Η αλληλεπίδραση μεταξύ όλων μας, άφησε πλούσιες και ποικίλες εμπειρίες και την προσδοκία για την τρίτη συνάντηση στην Ελλάδα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










848