Εσπερίδα Λυκείου Λινόπετρας: «Όψεις της ελληνικής επανάστασης σε κείμενα και έργα τέχνης της εποχής»


Το Λύκειο Λινόπετρας ανακοινώνει σειρά Δράσεων με τίτλο «Εσπερίδες Λυκείου Λινόπετρας». Οι «Εσπερίδες» θα περιλαμβάνουν διαλέξεις και εκθέσεις σε θέματα Ιστορίας, Πολιτισμού, Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών.

Στο πλαίσιο του Εορτασμού των 200 χρόνων από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης 1821, το Λύκειο Λινόπετρας, θέλοντας να τιμήσει την Επέτειο, διοργανώνει την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021, στην Αίθουσα Προβολών του Λυκείου, στις 6.30 μ.μ., Εσπερίδα με θέμα «Όψεις της ελληνικής επανάστασης σε κείμενα και έργα τέχνης της εποχής».

Παράλληλα, το Λύκειο Λινόπετρας, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και το Ίδρυμα «Σύλβιας Ιωάννου», φιλοξενεί μέρος της εντυπωσιακής υπαίθριας έκθεσης «Η Ιστορία έχει πρόσωπο». Στην έκθεση παρουσιάζονται 16 από τους 320 πίνακες που ζωγράφισε ο Benjamin Mary (1792-1846), διπλωματικός αντιπρόσωπος του Βελγίου στην Ελλάδα, με σημαντικές γνωστές και άγνωστες μορφές του Αγώνα.

Εισηγητές στην Εσπερίδα θα είναι:

  • Δρ Χαράλαμπος Χοτζάκογλου, Βυζαντινολόγος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Πρόεδρος Δ.Σ. Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών

Εισήγηση: Το «φθοροποιόν θηρίον της άκρίδος» και ή ζωγραφική τέχνη ώς μέσα απελευθέρωσης τής πατρίδος.

  • Βαλεντίνα Δημητριάδου - Σαλτέ, Φιλόλογος, Β.Δ., Ερευνήτρια Εισήγηση: «Η Ελληνική Επανάσταση σε κείμενα της γαλλικής διανόησης»

Ξενάγηση στην υπαίθρια έκθεση «Η Ιστορία έχει πρόσωπο»:

  • Δρ Χριστόδουλος Χατζηχριστοδούλου, Βυζαντινολόγος, Έφορος στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

ΠΑ: Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 25 694700 μέχρι την Τετάρτη, 15/12/2021. Στην Εσπερίδα θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας. Απαραίτητη η προσκόμιση Safe Pass εμβολιασμού ή νόσησης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










754