Γυμνάσιο Έγκωμης Κ. Νεοκλέους: «Καὶ ἐγένετο φῶς…»


Νιώσε το φως που εκπέμπει για 'σένα η καρδιά μου,

πλάι σου πάντα εγώ θα 'μαι.

Με άπλετο φως, σαν φάρος εγώ

θα φωτίζω τα δικά σου μονοπάτια.

******

Τι όμορφη που 'ναι η ζωή,

με σένα και μένα μαζί,

να μου κρατάς το χέρι σφιχτά,

να μ' αγαπάς.

«Νιώσε το φως» και νιώσαμε το φως βαθιά μέσα μας. Όχι το φως που βλέπεις με τα μάτια, του ήλιου ή μιας τεχνητής πηγής φωτός, αλλά το φως που εκπέμπει η ψυχή και το αισθάνεσαι να γεμίζει την καρδιά σου, να μετουσιώνεται σε ζεστασιά, θαλπωρή, αίσθημα αγάπης. Κι αυτό το φως έχει ανεκτίμητη αξία, πόσο μάλλον όταν το εκπέμπει ένα άτομο με οπτική αναπηρία, η Μαρία Πουλλή.

Η Μαρία, με τη λυρική φωνή της, γέμισε με υπέροχες μελωδίες την αυλή του Γυμνασίου Έγκωμης Κυριάκος Νεοκλέους. Στο πιάνο τη συνόδευε η Αγγελική Πρέζα. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν παραδοσιακά τραγούδια («Το γιασεμίν», «Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία», «Το τέρτιν της καρτούλας μου»), η μαγική «Οδός Ονείρων» του Μ. Χατζιδάκι και το τραγούδι «Το Φως» σε στίχους του Νικόλα Σωτηρίου και μουσική της Αγγελικής Πρέζα.

Πρόκειται για δράση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2021, το δεύτερο διάλειμμα, με πρωτοβουλία του Γυμνασίου Έγκωμης Κυριάκος Νεοκλέους, στο πλαίσιο μίας σειράς δράσεων με στόχο τη δημιουργική αξιοποίηση των διαλειμμάτων, την ψυχαγωγία των μαθητών -ειδικά μέσα στις δύσκολες συνθήκες της Πανδημίας- και την αποφυγή της παραβατικής συμπεριφοράς.

Μαθητές και καθηγητές μαγεύτηκαν από τη μουσική της Αγγελικής και κυρίως από την αγγελική φωνή της Μαρίας. Τις καταχειροκρότησαν. Εντυπωσιάστηκαν. Πώς γίνεται ένας άνθρωπος που δε βλέπει το φως να κρύβει μέσα του τόσο φως και τόση ομορφιά; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί το φως δεν το βλέπουμε, το νιώθουμε μέσα μας, το εκπέμπει η ψυχή μας, το σκορπίζει η καρδιά μας. Το φως είναι αγάπη. Αυτό είναι άλλωστε και το μήνυμα των Χριστουγέννων που πλησιάζουν και το οποίο μας μετέδωσε τόσο άμεσα και εύγλωττα η Μαρία Πουλλή. Η δράση συνέπεσε με την «Παγκόσμια ημέρα για άτομα με αναπηρία», θυμίζοντάς και διδάσκοντάς μας ότι νικητές της ζωής είναι οι αληθινοί μαχητές. Εκείνοι που αγωνίζονται με δύναμη ψυχής, επιμονή και χαμόγελο, κόντρα σε κάθε εμπόδιο, δυσκολία και στέρηση.

Ευχαριστούμε θερμά την Αγγελική και τη Μαρία που έφεραν μία νότα χαράς και αισιοδοξίας στο σχολείο μας και με το φως τους έδωσαν νόημα και χρώμα στην καθημερινότητά μας, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη εποχή.

Γυμνάσιο Έγκωμης Κυριάκος Νεοκλέους




Comments (1)

  1. Αγγελική Πρέζα:
    Dec 15, 2021 at 04:24 PM

    Ευχαριστούμε από καρδιάς για το υπέροχο δημοσίευμα!


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1073