Συμμετοχή Γυμνασίου Λατσιών σε ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS+


Το Γυμνάσιο Λατσιών συμμετέχει εδώ και τρία (3) χρόνια στο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΚΑ2 με θέμα τη φιλαναγνωσία, «The love of reading».  Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από τέσσερις χώρες: Ελλάδα, Ιταλία,  Τσεχία, Ισπανία καθώς και δυο βιβλιοθήκες: της Οστράβα Τσεχίας και του Ιασίου  Ρουμανίας.

Κατά την περσινή σχολική χρονιά έγιναν μόνο διαδικτυακές συναντήσεις με την τελευταία να πραγματοποιείται τον Μάιο του 2021. Στη διάρκεια της συνάντησης οι μαθητές των χωρών - εταίρων είχαν να παρουσιάσουν το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά: « Η τελευταία μαύρη γάτα», το οποίο πραγματεύεται ιδέες και μηνύματα ενάντια στον ρατσισμό.

Παρά τις δυσκολίες και τις αναβολές κάποιων δραστηριοτήτων που προέκυψαν λόγω της πανδημίας COVID-19, κατά τη φετινή χρονιά άρχισαν οι κινητικότητες. Δυο (2) καθηγήτριες και τέσσερις (4) μαθητές/τριες του σχολείου επισκέφτηκαν το Viterbo της Ιταλίας από τις 7 έως τις 13 Νοεμβρίου 2021. Το βιβλίο που επιλέχτηκε από την Ιταλία γι’ αυτήν την συνάντηση ήταν το "Wonder" της R. J.Palacio.

Οι ομάδες όλων των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα συναντήθηκαν στο ιδιωτικό σχολείο St.Thomas το οποίο στεγάζεται σε μοναστήρι της πόλης και στο οποίο φοιτούν μαθητές/τριες προσχολικής ηλικίας μέχρι και την ηλικία παιδιών γυμνασίου.  

Στη διάρκεια της συνάντησης κάθε χώρα παρουσίασε τον θεματικό άξονα του βιβλίου που είχε αναλάβει. Το σχολείο μας παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία την περίληψη του βιβλίου. Επιπλέον, δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας για τη δραματοποίηση των πιο σημαντικών ενοτήτων του βιβλίου, που ήταν και η κεντρική ομαδική δραστηριότητα,  η οποία παρουσιάστηκε την τελευταία μέρα της συνάντησης. Οι μαθητές, επίσης, έλαβαν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες που οργάνωσε το σχολείο με μεγάλη επιτυχία.

Το τελευταίο βράδυ, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, όλες οι αντιπροσωπείες (μαθητές/τριες – καθηγητές/τριες) και οι γονείς συναντήθηκαν για τελευταία φορά για το αποχαιρετιστήριο δείπνο που οργανώθηκε σε παραδοσιακό εστιατόριο, σε κτήμα της περιοχής.

Από την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Γυμνασίου Λατσιών




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










719