Βιωματικό Ποιητικό Εργαστήριο στο Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου


Μια χαραμάδα στο κλειστό παράθυρο Να γίνει δύναμη ζωής. Το δημιουργικό, ποιητικό ταξίδι συνεχίζεται

ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ*

Η ποίηση έχει τις ρίζες της στην ανθρώπινη ανάσα , σύμφωνα με την ποιητική πνοή και ανάσα του Νομπελίστα Ποιητή, Γιώργου Σεφέρη.
Στις 21/12/21, στο Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, η ανάσα των παιδιών, οι προβληματισμοί, οι σκέψεις, τα συναισθήματα και ο ψυχικός τους κόσμος, γενικότερα, γίνανε λέξεις, μουσική, χρώμα και κίνηση.
Τα παιδιά παρατήρησαν, εξέφρασαν, ανέλυσαν, συνεργάστηκαν, συνέθεσαν, αξιολόγησαν τα βιώματά τους και τις εμπειρίες τους στο πλαίσιο της δημιουργικής γραφής και πιο συγκεκριμένα της ποίησης.
Ανακάλυψαν και αγάπησαν κρυμμένες, άγνωστες ανάσες μέσα και γύρω τους και τις μετέφεραν υπερβατικά και με βάσει τους κανόνες ποιητικής τεχνικής, σε  στίχους. Παράλληλα ήρθαν σε επαφή με τη δομή του  πεζού λόγου, του αφηγηματικού και του δημοσιογραφικού. 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του Βιωματικού Εργαστηρίου για την αγάπη και την ομορφιά που τους διέκρινε καθόλου την διάρκεια του ποιητικού ταξιδιού.
Ευχαριστίες θερμές στη Διεύθυνση του Σχολείου, στον ΒΔΑ Ανδρέα Γεωργίου,  τη ΒΔ και φιλόλογο Αντρη Νεοφύτου και στην προθυμότατη, φιλόλογο  Καλλιόπη Χατζηφλουρέντζου. 

Το συλλογικό ποίημα των παιδιών παρατίθεται στην εικόνα που τους ενέπνευσε. 

(Επιθεωρήτρια Φιλολογικών Μαθημάτων )

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


652