Για να γίνει το όραμα του Αθηναΐδειου Γυμνασίου Καθολικής πραγματικότητα


Η δημιουργία Εκθεσιακού Χώρου/Μουσείου στο Αθηναίδειο Γυμνάσιο Καθολικής στη Λεμεσό είναι ένα όραμα που προέκυψε την περσινή σχολική χρονιά (2020-2021), όταν έγινε η ανακάλυψη του πολύτιμου αρχειακού μας υλικού στο πλαίσιο των εορτασμών για τα Εκατόν Χρόνια λειτουργίας του.

Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού μελετήθηκε από τη Δρα Σαλώμη Παπαδήμα Σοφοκλέους για τις ανάγκες του βιβλίου της με τίτλο: «Η Ιδιωτική Σχολή Ξένων Γλωσσών και Ελληνικών Μαθημάτων. Βιογραφία ενός Σχολείου της Λεμεσού», Εκδόσεις Αφή, 2020, που παρουσιάστηκε στις 27 Ιανουαρίου 2021  διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας, από τον Αντιπρύτανη του ΤΕΠΑΚ Δρα Παντελή Κελλίρη.

Το υλικό αυτό, πιστεύουμε ότι πρέπει να συντηρηθεί, να στεγαστεί (για να διαφυλαχθεί από τη φθορά του χρόνου), να αναδειχθεί, να αξιοποιηθεί και να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό.

Για να γίνει, όμως το όνειρο πραγματικότητα χρειάζονται περίπου 80.000 ευρώ!!1 (συντήρηση παλαίτυπων βιβλίων και αντικειμένων, δημιουργία προθηκών, κατάλληλοι φωτισμοί κ.τ.λ. ).

Το Σχολείο μας αρχικά εξασφάλισε άδεια από το Υπουργείο Εσωτερικών, για να διεξάγει Παγκύπριο Έρανο ( Αρ: Ν.Π. 72/2021) και στη συνέχεια άνοιξε λογαριασμό στην Ελληνική Τράπεζα με την ονομασία «έρανος υπέρ Μουσείου 72/2021» με τα εξής χαρακτηριστικά:

Αρ. Λογαριασμού: 281-10-943110-01

IBAN: CY61 0050 0281 0002 8110 9431 1001

SWIFT: HEBACY2N

Αμέσως μετά, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Γονέων όρισε τα άτομα που θα τον διεξάγουν (Άντρη Χαραλάμπους Διευθύντρια, Δώρος Νεοκλέους Β.Δ., Έλλη Τσίκκου φιλόλογος, Ηρώ Ελευθερίου Βιολόγος, Πρόδρομος Χριστοδουλίδης Καθηγητής Γεωγραφίας, Γιάννης Ιωάννου Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων, Ηλιάνα Τόφα Αντιπρόεδρος, Πόλυς Πολυκάρπου Ταμίας και Γεωργία Χειλιμίνδρη Γραμματέας), τα οποία έχουν εξάμηνη προθεσμία για να τον ολοκληρώσουν (μέχρι 26/5/2022).

Το όραμα μας στηρίζουν αφιλοκερδώς και με πάθος οι  Δρ. Μίμης Σοφοκλέους (Επιστημονικός Διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Μουσείου και Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού) και η Δρ. Νόλη Μωυσή (Μουσειολόγος), οι οποίοι εκπόνησαν τη Μουσειολογική Πρόταση, καθώς, επίσης, οι Παύλος Αντωνιάδης (Αρχιτέκτονας), Αντρέας Χατζηγεωργίου (Πολιτικός Μηχανικός), Ελεονώρα Κωνσταντίνου (Αρχιτέκτονας) και Βιργινία Παπαδοπούλου (Graphic Designer) οι οποίοι πραγματοποίησαν την Αρχιτεκτονική Πρόταση.

Καλούμε όλους όσους γνωρίζουν  κάποιους που θα μπορούσαν να συμβάλουν οικονομικά (παλιούς απόφοιτους, ανθρώπους με πολιτιστικές ευαισθησίες) να τους γνωστοποιήσουν στο Σχολείο για να τους επισκεφθούμε προσωπικά ή να τους ενημερώσουν για το όραμα μας και τον τρόπο που θα μπορούσαν να συμβάλουν οικονονικά για την πραγμάτωσή του.

Η Διευθύντρια

Άντρη Χαραλάμπους
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


769