Παρουσίαση έρευνας από το Αθηναϊδειο Γυμνάσιο Καθολικής «Άκου τη φωνή μου»


Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο είναι μια σημαντική και ξεχωριστή εμπειρία για το παιδί, γιατί μαζί με το Δημοτικό αφήνει πίσω και την παιδική ηλικία και  μεταβαίνει στην εφηβική, με όλες τις συνεπακόλουθες βιολογικές και συναισθηματικές αλλαγές. Νέοι φίλοι, νέο πλαίσιο, νέοι/νέες καθηγητές/καθηγήτριες, νέα μαθήματα! Όλα αυτά καθιστούν τη μετάβαση μια δύσκολη και πολύπλοκη διαδικασία.

Θέλοντας να διερευνήσουμε τα συναισθήματα και τις απόψεις των μαθητών/μαθητριών της Α΄ Γυμνασίου και των γονέων/κηδεμόνων τους για τη μετάβασή τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο σχεδίασαμε και υλοποιήσαμε έρευνα με θέμα «Άκου τη φωνή μου …». Σκοπός της η μελέτη του τρόπου με τον οποίο  βιώνουν τα πρωτάκια τη μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Συγκεκριμένα, στόχος μας ήταν να δοθούν απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:

* Ποια είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα από τα οποία διακατέχονται οι μαθητές/μαθήτριες της Α΄ τάξης Γυμνασίου;

* Πώς τα συναισθήματα αυτά επηρεάζουν την απόδοση των παιδιών στο Σχολείο, γενικότερα την προσπάθειά τους για κατάκτηση της γνώσης;

* Με ποιο τρόπο οι γονείς/κηδεμόνες διαχειρίζονται την μετάβαση των παιδιών τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο; (Παροχή βοήθειας από φροντιστήριο ή ατομικά μαθήματα; Σε ποια μαθήματα παίρνουν βοήθεια και γιατί;)

* Ποια η επίδραση της πανδημίας;

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν,συζητήθηκαν και αναλύθηκαν στις 19 Ιανουαρίου ημέρα Τετάρτη στο θέατρο του Σχολείου μας σε ομάδα δασκάλων, γονέων και εκπαιδευτικών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










722