Δεύτερο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης Castello Di Duinoστο Λύκειο Αγίας Φυλάξεως


Το Λύκειο Αγίας Φυλάξεως διακρίθηκε με δεύτερο βραβείο στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης Castello Di Duino στην κατηγορία school project.  Ο διαγωνισμός διοργανώνεται στην Τεργέστη της Ιταλίας, τον μήνα Μάρτιο κάθε έτους, από τον φορέα Associazione Poesia e Solidarietà, σε συνεργασία με άλλους καταξιωμένους φορείς, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης. Πρόκειται για έναν διεθνή διαγωνισμό, που απευθύνεται σε νέους έως 30 ετών και σε σχολεία από όλο τον κόσμο. 

Το Λύκειο Αγίας Φυλάξεως συμμετείχε στον εν λόγω διαγωνισμό με  το έργο  «Νοσταλγία», μια ομαδική σύνθεση μαθητών και μαθητριών, που δημιούργησαν ως  ποιητές και ποιήτριες,  ως εικαστικοί και ως μουσικοί,  με κοινό θεματικό  άξονα την αποτύπωση της αίσθησης της νοσταλγίας.

Συγκεκριμένα, το έργο  περιελάμβανε: 

α) Ποιήματα τα οποία δημιουργήθηκαν από την ομάδα Δημιουργικής Γραφής του σχολείου, σε συντονισμό της φιλολόγου κ. Ανθής Βασιλείου. Η ομάδα διοργάνωσε σεμινάρια δημιουργικής γραφής με τον κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, θεατρικό συγγραφέα, σε μια προσπάθεια να διεγείρει τις αισθήσεις και τη φαντασία των μαθητών και μαθητριών μας, προκειμένου να καταγράψουν τις σκέψεις τους και να τις μετατρέψουν σε ποίηση.

β) Εικαστική πρόταση που δημιουργήθηκε από ομάδα μαθητών/τριών του σχολείου με συντονισμό των καθ. Εικαστικών κ. Δέσποινας Φυσέντζου και κ. Στέλιου Σάββα.  Το έργο αποτελείται από 15 εικονογραφήσεις ζωγραφικής λουλουδιών, που δημιούργησαν τα παιδιά με στόχο να αποτυπώσουν την αίσθησης της νοσταλγίας. Οι πίνακες είναι αποτέλεσμα ενός καλλιτεχνικού πειράματος που έγινε από την ομάδα, για να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο οι αισθήσεις ανταποκρίνονται στο πέρασμα του χρόνου.

γ) Μελοποίηση ενός από τα ποιήματα δημιουργικής γραφής, της μαθήτριας Όλγας Χριστοφόρου, με συντονισμό από την καθηγήτρια μουσικής κ. Γεωργία Πέτρου-Ευριπίδου.  To ποίημα γράφτηκε για τη Σμύρνη, και είναι εμπνευσμένο από το αφιέρωμα του Σχολείου για τα 100 χρόνια από την εκρίζωση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τις πατρογονικές τους εστίες. 

Η Διεύθυνση του Σχολείου μας συγχαίρει τόσο τους μαθητές/μαθήτριες που συμμετείχαν όσο και τους εκπαιδευτικούς τους που συντόνισαν και καθοδήγησαν τη δράση. Μας έχουν κάνει περήφανους.

Μαθητές/τριες που συμμετείχαν στο έργο:

Παναγιώτου Αντρέας Α11, Στυλιανού Ελένη Α11, Νικολάου Ρόπαλι Παναγιώτα Α21, Ηρακλέους Σοφία Α24, Καυκαλιά Εβελίνα Α24, Πετρίδης Παναγιώτης Α24, Βλασίδη Σίλεια Α31, Ξενοφώντος Ειρήνη-Μαρία Α31, Σωτηρίου Αλίκη Α31, Νάκου Νατίσια Α41, Τσουλόφτα Σκεύη Α41, Ιωάννου Ιουλιανή Α41, Τσάγκα Δέσποινα Β11, Μανώλη Χρίστος Β11, Σαρρής Τηλέμαχος Β11, Δημητρίου Λούκας Β32, Νάκου Δημητραλένα Β32, Τσίγκη Βικτώρια Β32,  Παγκράτης Σπύρος Β32, Καρβελάς Μάριος Β61, Νικολαΐδου Μαριάννα Β61, Παναγιώτου Νικόλ Β61, Γλυκύς Μάριος Β61, Αργυρού Εμμέλεια Γ11, Βλασίδη Μαριάννα Γ11, Πατάτα Ράνια Γ11, Σιακαλλής Χρίστος Γ31,  Γεωργίου Στυλιανός Γ31, Παπαπέτρου Αντριάνα Γ32, Χριστοφόρου Όλγα Γ33, Γαβριήλ Έλλη Γ33, Παπαγαπίου Θεοδώρα Γ33, Παπαδοπούλου Άντρεα Γ33, Ηροδότου Χαράλαμπος Γ41, Εσμαήλιγκεζ Σοφία Γ51, Τσίκκου Χριστίνα Γ51, Χριστοδούλου Νικόλας Γ51, Ερωτοκρίτου Μαρία Γ61 και Πέτρου Αρίστεια Γ61.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











1099