Βιωματικό Ποιητικό Εργαστήρι στο Λύκειο Ακροπόλεως στη Λευκωσία


Ταξίδι στον κόσμο της Ποίησης

Μετά από δύο χρόνια στασιμότητας εξαιτίας της πανδημίας, το Βιωματικό Ποιητικό Εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο Ακροπόλεως στις  10 Μαρτίου 2022, έδωσε αισιοδοξία και δύναμη στους δώδεκα μαθητές/τριες που συμμετείχαν από τη Β΄και Γ΄τάξη, με την καθοδήγηση της κ. Χρυσούλας Αλεξάνδρου, Επιθεωρήτριας Φιλολογικών Μαθημάτων και Ποιήτριας.

Οι μαθητές ταξίδεψαν στον κόσμο της Ποίησης, μοιράστηκαν τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς τους, την οργή, την αγανάκτηση που βιώνουν, ως απόρροια των χαλεπών καιρών που ζουν. Με τους στίχους τους μετέτρεψαν την άρνηση, σε κατάφαση , σε γονιμοποιό δύναμη, ανατρέποντας το αρχικό ψυχικό σκοτάδι και συνειδητοποιώντας ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Ας πιστωθεί στη νέα γενιά ότι επιδεικνύει ενδιαφέρον και με καθοδήγηση ανακαλύπτει τον εαυτό της και οδηγείται στην αυτογνωσία. Σύμφωνα με τα ίδια τα παιδιά: «δεν γνωρίζαμε ότι έχουμε ποιητικό ταλέντο», ή «Η ποίηση είναι φως στο τούνελ και χρωμάτισε τη ζωή μας». Εξάλλου αυτό είναι η Ποίηση! «Μια χαραμάδα στο κλειστό παράθυρο, Να γίνει δύναμη ζωής».

Πρώτιστα, θερμά συγχαρητήρια αξίζουν  στα παιδιά για την άψογη συνεργασία και την τελική δημιουργία τους, που αποτελεί κατάθεση ψυχής.

Θερμές ευχαριστίες στην Επιθεωρήτρια Φιλολογικών Μαθημάτων κ. Χρυσούλα Αλεξάνδρου. Ευχαριστίες επίσης στη Β.Δ. Ελένη Αδάμου για την πρωτοβουλία και τον συντονισμό καθώς επίσης στον κ. Σάββα Γεωργίου Φιλόλογο, για την τεχνολογική υποστήριξη, την κ. Ελισάβετ Φλουρέντζου, Μαρία Αμερικάνου, Γεωργία Μιχαήλ, Φιλολόγους για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Το ποίημα των μαθητών:

Η μουσική αλλάζει

Πού είναι το κοριτσάκι;     

Η αθωότητα χάθηκε

Βουβάθηκαν οι’ μυγδαλιές

Ο γάτος  αλαφιάστηκε

Αγρίεψε της λίμνης το νερό

Η κραυγή της μάνας τον ήλιο πάγωσε

Τρομάζω και ραγίζω

Δακρύζω και λυγίζω

Το κοριτσάκι;

Η μουσική αλλάζει

Η βροχή ξεπλένει τα δάκρυα

 Οι σκιές του κόσμου ξεθωριάζουν

Δακρύζω και λυτρώνομαι

 Ξαναζώ!

Από τη Διεύθυνση




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










722