9 Πανελλήνια Βραβεία για το Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου Πάφου


Στο Πανελλήνιο Πρόγραμμα Ελλάδα Κύπρος Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες 2021-2022

Το Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου Πάφου, για, ακόμη μια χρονιά συμμετείχε στο διαγωνισμού, που οργανώνει το Πανελλήνιο Πρόγραμμα Ελλάδα Κύπρος Ομογένεια:εκπαιδευτικές γέφυρες 2021-2022. Για ακόμη χρονιά μέσα από εξαίρετες δουλειές, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε λόγω της πανδημίας, οι μαθητές μας κατάφεραν να ξεχωρίσουν με 9 Πανελλήνια  βραβεία.

Συγχαρητήρια σ όλους τους μαθητές της σχολικής μονάδας, και στην ίδια τη σχολική μονάδα για το επίπεδο του έργου των εκπαιδευτικών και μαθητών της.

1ο Πανελλήνιο Βραβείο, κατηγορία: project (Ημερολόγιο)

Για ακόμη μια χρονιά το ημερολόγιο της χρόνια της σχολικής μας μονάδας, κατάφερε να κερδίσει, και να εντυπωσιάσει.

ρίζα μ'...

Ένα αφιέρωμα στις ρίζες τις Ελληνικές μας ανά τον χρόνο μέσα από αγώνες επιβίωσης, αλλά και  χαμένες δυστυχώς πατρίδες της Μ. Ασίας.

Ρίζα μ'...

Για αναδρομή στις ρίζες μας, μέσα από θύμησες που έχουν χρώμα και ιδίωμα, γεύσεις και μυρωδιές, εικόνες και παραστάσεις, αγώνες αλλά και θυσίες όσων ζήσαν πριν από εμάς για εμάς.

ρίζα μ'...

Νήματα μιας πορείας της πατρίδας μας με μάρτυρες και μαρτυρίες για μας σήμερα, παραδείγματα ως νάματα μιας αρετής για τις μέλλουσες γενιές του Ελληνισμού.

Υπεύθυνοι καθηγητές( Φιλόλογοι )
Γιάγκος Γιάγκου, Έλενα Δομετίου, Μαρία Νεάρχου, Κούλα Ευαγόρου, Κατερίνα Ευαγόρου, Διάνα Γιάλλουρου, Ντίνα Παναγιώτου, Μαρία Μίτα, Μαρίνα Παπαδοπούλου, Έλενα Μελετίου, Ανδρέου Ανδρέας, Ειρήνη Ιωαννίδου, Αλεξία Παπαχαριδήμου, Τζιορτζίνα Πελενδρίτου, Φιλιππίδου, Χριστιάνα Αντωνιάδου 

1ο βραβείο, κατηγορία: project "Η γεωγραφική επέκταση των κλιματολογικων αλλαγών στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου"

Μαθήτριες

Σεργιδου Νικολινα,  Β9
Φράγκου Κωνσταντίνα, Β9
Χαραλάμπους Ελεανα,  Β9
Χατζηοικονομου Αφροδίτη,  Β9

Υπύθυνη καθηγήτρια

Μαρία Γιαννακού,Γεωγράφος

1ο Πανελλήνιο Βραβείο στη κατηγορία: Εικαστική δημιουργία - Τρισδιάστατη  κατασκευή "Δον Κιχώτης: ο Περιπατητής"

Ο Δον Κιχώτη, ο οποίος κυνηγώντας τους ανεμόμυλους και έχοντας στο πλάι του τον πιστό του υπηρέτη Σάντσο Πάντσο ξεκίνησε ένα ταξίδι στο όνειρο.

Ανάμεσα στο όραμα και στην πραγματικότητα, στην ύλη και στο πνεύμα, στο ανώτερο και στο κατώτερο που κρύβουν μέσα τους οι άνθρωποι, ο Δον Κιχώτης και ο Σάντσο Πάντσο αποδείχθηκαν οι καλύτεροι εκπρόσωποι της διττής ανθρώπινης υπόστασης.

Αλλά όταν ο Δον Κιχώτης λέει στο τέλος «αφήστε με να φύγω, να ταξιδέψω στα όνειρά μου», ο Σάντσο του ζητεί να παραμείνει για να συνεχίσει.

Και όταν ο Δον Κιχώτης πεθάνει, θα είναι εκείνος, ο πιστός του υπηρέτης, που θα συνεχίσει το ταξίδι στο όνειρο.

Μαθητές

Τουλιν Μωχαμετ, γ8

Μαισαμ Χατζγιασσιν, γ8

Σιαμ Ακχελ, γ7

Ντανια Αλκασεμ, γ7

Υπεύθυνοι καθηγητές

Γιάγκου Γιάγκος, Φιλόλογος

Στέλιος Λυκοτραφίτης, εικαστικών Τεχνών

1ο Πανελλήνιο Βραβείο στις τρισδιάστατες κατασκευές (project). "Κυπριακά Παραδοσιακά παιχνίδια"

Τα παιγνίδια του λαού της Κύπρου αποτελούν πολύτιμη πολιτισμική κληρονομιά του, όπως και τα άλλα παρόμοια κληροδοτήματα, δηλαδή τα παραμύθια, τα τραγούδια, οι παροιμίες κ.ά.

 Κάποια παιχνίδια δε θα πάψουν ποτέ να συναρπάζουν κάθε παιδί, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Δε θα τα δούμε στις λαμπερές βιτρίνες των καταστημάτων με παιδικά παιχνίδια, ούτε μπορούν να αντικατασταθούν από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ή παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας.

Κάνουν τους ελάχιστους παιδότοπους των τσιμεντουπόλεων που δημιουργήσαμε, τις πυλωτές των πολυκατοικιών που χτίσαμε,  τις μικρές, μέχρι ανύπαρκτες, αυλές των σχολείων μας, τις πλατείες των χωριών μας, αλλά και κάθε ελεύθερο χώρο για παιχνίδι στη φύση, να βουίζουν από ένα χαρούμενο μελίσσι. Δεν είναι άλλα από τα παραδοσιακά παιχνίδια που περνούν από γενιά σε γενιά.

Μαθητές
Αλαουσετ Σαλεμ, γ6 Αποσαλόρα Άχμετ, γ6 Γιαζαν Ζινουλ, γ7 Σαφα Αλρασιτ, γ7

Υπεύθυνοι καθηγητές

Γιάγκος Γιάγκου, φιλόλογος

Στέλιος Λυκοτραφίτης, εικαστικών Τεχνών

Ελένη θεοδοσίου, Φυσική Αγωγή

2ο Βραβείο, Κατηγορία Project «Μνήμες Κύπρου: Η Τουρκική εισβολή και η πολιτιστική κληρονομιά των κατεχόμενων εδαφών μας»

Μαθητής

Νεοφύτου Μάριος, Γ4

Υπεύθυνη καθηγήτρια

Έλενα Δομετίου, Φιλόλογος

2ο Βραβείο, Κατηγορία Project «Η Μικρασιατική καταστροφή πηγή παιδείας στην εποχή μας….»

Μαθητής

Νεοφύτου Μάριος, Γ4

Υπεύθυνη καθηγήτρια

Έλενα Δομετίου, Φιλόλογος

2ο Πανελλήνιο Βραβείο στη κατηγορία: Έρευνα Μικρασιατική καταστροφή, Σεπτέμβριος του  1922

Μαθήτριες

Σταυριάνα Κυριακίδου, γ8

Σκεύη Αποστόλου, γ8

Υπεύθυνος. Καθηγητής

 Γιάγκου Γιάγκος, Φιλόλογος

2ο Πανελλήνιο Βραβείο στη κατηγορία: Έρευνα "Αλησμόνητες Πατρίδες"

Μαθήτρια

Άννα Μαρία Φιλίππου, γ8

Υπεύθυνος καθηγητής

 Γιάγκου Γιάγκος, Φιλόλογος

3ο πανελλήνιο βραβείο Κατηγορία: Εικαστικά

"Μισό - Μισό"

Δύο ξέχωρα μισά….

Δύο ξέχωρα μισά που ο σκοπός είναι η ένωση της ολότητάς.

Μισά κομμάτια, με ίδια χρώματα, έστω και αν διαφέρουν από μισό, σε μισό. Σημασία έχει η αρμονία του συνόλου. Μια αρμονία που υπάρχει και ανάμεσα στους ανθρώπους του πλανήτη μας. Μια αρμονία έξω από χρώματα, φυλές, φύλα, κοινωνικές και πολιτικές διακρίσεις.

Ο κόσμος μας, δυστυχώς ακόμη ταλανίζεται στον αιώνα μας, από πολλά «μισά «στερεότυπα οδηγώντας σε διαχωρισμούς και αφορισμούς ξεπερασμένων εποχών. Στερεότυπα που προκαλούν μίσος, αντιθέσεις και διχόνοιες μεταξύ των ανθρώπων, στερεότυπα που δεν δυστυχώς δεν οφείλουν κανένα άνθρωπο οδηγώντας σε ένδεια ακόμη περισσότερους ανθρώπους. Μια ρατσιστική τακτική που έφτασε στις μέρες να θεωρείται ως διαχρονικό φαινόμενο που χρήζει επείγον αντιμετώπιση από όλους εμάς.

Στο έργο μας, προσθέσαμε ίδια χρώματα στα διαχωριστικά πλαίσια, για την ολότητά της αρμονίας, όπως  οφείλουμε να πράξουμε και στη ζωή μας, για το κοινό καλό. Άραγε αναρωτήθηκα με όλοι πως θα ήταν ο κόσμος μας χωρίς τους διαχωρισμούς αυτούς; Ποιες θα ήταν οι σχέσεις των ανθρώπων μεταξύ τους αν υπήρχε ο σεβασμός, η αλληλοκατανόηση, η αποδοχή;

Σίγουρα αν κυριαρχούσαν αυτά θα είχαμε ένα κόσμο πολύ καλύτερο, ειρηνικό, που ο κοινός σκοπός μας, θα ήταν η πρόοδος και η ευημερία όλων για το κοινό καλό

Μαθήτρια

Ντανια Αλκασεμ, γ7

Υπεύθυνος καθηγητής

Καθ. Γιάγκου Γιάγκος, Φιλόλογος




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










949