Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας: Συμμετοχή στο Διαδικτυακό πρόγραμμα eTwinning “Mediterranean Diet”


Η ευρωπαϊκή δράση eTwinning από το 2014 αποτελεί μέρος του προγράμματος Erasmus+ (2014-2020), παίζοντας πλέον κεντρικό ρόλο στην υποστήριξη όλων των τύπων ευρωπαϊκής συνεργασίας, στο πεδίο της σχολικής εκπαίδευσης. Το eTwinning είναι μια πανευρωπαϊκή κοινότητα διδασκαλίας και μάθησης, η οποία προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα «Mediterranean Diet» με εταίρους από Την Κύπρο, την Ελλάδα και το ελληνικό σχολείο Βουκουρεστίου. Ta σχολεία που συμμετέχουν στο On-Line eTwinning project είναι:

  1. Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας, Κύπρο. Υπεύθυνοι καθηγητές: Πέτρη Δανιήλ, καθ. Οικιακής Οικονομίας και Λουκία Αγγελή, καθ. Φιλολογικών.
  2. Γυμνάσιο Ακροπόλεως Λευκωσίας, Κύπρου. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ρεβέκκα Γαλανού καθ. Οικιακής Οικονομίας.
  3. 4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας Αττική, Ελλάδα. Υπεύθυνοι καθηγητές: Κατερίνα Χαζάπη, κλάδου ΠΕ 80 (Οικονομίας) και Δημήτρης Μπιτσόλας, κλάδου ΠΕ03 (Μαθηματικός).
  4. 5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, Ελλάδα. Υπεύθυνοι καθηγητές: Ευγενία Αδαμοπούλου καθ. Πληροφορικής/Φυσικής, Χριστίνα Πούλιου καθ. Φιλολογικών, Βασιλική Γκέκα καθ. Οικιακής Οικονομίας.
  5. Γυμνάσιο Αριστομένης, Ελλάδα. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αναστασία Παναγοπούλου καθ. Πληροφορικής.
  6. Γυμνάσιο Ελληνικού σχολείου Βουκουρεστίου, Ρουμανία. Υπεύθυνοι καθηγητές: Παναγιώτης Μπλίτσας καθ. Πληροφορικής, Στυλιανή Ξινομήλου καθ. Οικιακής Οικονομίας, Παναγιώτα Καλιακού καθ. Φιλολογικών.
  7. Γυμνάσιο Παραλίας Τύρου, Ελλάδα. Υπεύθυνοι καθηγητές: Βαρβάρα Ψυχογυιού καθ. Φιλολογικών και Βάλια Βούλγαρη καθ. Φιλολογικών.

Το έργο αφορά μαθητές Γυμνασίου. Πρόκειται για ένα διαθεματικό πρόγραμμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εξής μαθημάτων: Οικιακής Οικονομίας, Πληροφορικής, Ιστορίας και εργαστήρια δεξιοτήτων 21+.

Οι μαθητές θα παρουσιάσουν παραδοσιακές συνταγές διαφόρων περιοχών, θα επιλέξουν τις καλύτερες και στη συνέχεια θα τις εκτελέσουν. Επιπλέον, και με αφορμή την παρουσίαση παραδοσιακών συνταγών, το κάθε σχολείο θα παρουσιάσει παράλληλα την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα της κάθε περιοχής. Επίσης, θα διοργανωθούν διαδικτυακά εκπαιδευτικά παιχνίδια, κουίζ και θα  χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Chat rooms, forums, τηλεδιασκέψεις).

Στόχοι του προγράμματος:

  1. Απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων
  2. Επικοινωνία και συνεργασία με μαθητές και καθηγητές άλλων σχολείων
  3. Εφαρμογή νέων τεχνολογιών
  4. Καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας
  5. Υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών
  6. Κοινωνικοποίηση και σωστή διαδικτυακή συμπεριφορά

Αναμενόμενα αποτελέσματα:

Θα δημιουργήσουμε ένα δημόσιο twinspace, στο οποίο θα ανεβάζουμε τις εργασίες των μαθητών, τις παραδοσιακές συνταγές, ερωτηματολόγια, αξιολόγηση των δραστηριοτήτων, παιχνίδια, μπροσούρα με συμβουλές για την υγιεινή διατροφή των εφήβων, με σκοπό οι μαθητές να μάθουν για τη Μεσογειακή Διατροφή με τρόπο διασκεδαστικό, τη χρήση καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και της τεχνολογίας. Στο τέλος, το κάθε σχολείο θα ετοιμάσει ένα e-book στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλες οι  παραδοσιακές συνταγές που παρουσίασαν οι μαθητές.

Μπορείτε να δείτε τις δράσεις μας στους πιο κάτω συνδέσμους:

https://www.youtube.com/watch?v=UhiESbI_8Hc&list=PLWONp_veDP4jf8VUeIdqsUlVF1t7KNOGI&index=6&t=2s

https://www.androsfilm.gr/2022/03/24/video-furtalia-andros-but-cypriot/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1007