Γυμνάσιο Μακεδονίτισσας: Πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό για δεύτερη συνεχή χρονιά


 Στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού: «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες», 83 μαθητές/μαθήτριες του Γυμνασίου Μακεδονίτισσας συνεργάστηκαν και δημιούργησαν την Εφημερίδα «Μνησιπήμων πόνος», η οποία ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το θέμα προσεγγίστηκε σε συνδυασμό με τα τραγικά γεγονότα του 1974 στην Κύπρο.

Οι μαθητές/μαθήτριες πήραν συνεντεύξεις από τις ακόλουθες σημαντικές προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών:

-   Πέτρο Παπαπολυβίου (Αναπληρωτής Καθηγητής στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου)

-    Αντωνία Προδρόμου (μέλος του Δ.Σ. Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου – Μικρασιάτισσα απόγονος)

-     Ζήνα Λυσάνδρου Παναγίδη (Δήμαρχος Λευκονοίκου)

-    Έλενα Μουζάλα (Πρόεδρος του Ιδρύματος ΣΟΚ)

-     Στέλιο Χιώτη (Μουσικός και Συνθέτης)

Επίσης, οι μαθητές/μαθήτριες κατέθεσαν μαρτυρίες των προγόνων τους, έγραψαν άρθρα, συνέθεσαν εργασίες δημιουργικής γραφής (διηγήματα, επιστολές, ποιήματα, ημερολόγια). Τέλος, εκφράστηκαν με εικαστικά έργα, κατορθώνοντας να αποτυπώσουν τον πόνο που μας προκαλεί μέχρι σήμερα η άσβεστη ιστορική μνήμη.

Το εξώφυλλο κοσμεί το σκίτσο της μαθήτριας Θεοδώρας Κωνσταντινίδη «1922 – 1974 – 2022: Κραυγή – Οδύνη - Θλίψη», που απέσπασε το 4ο Βραβείο στον ίδιο διαγωνισμό.

Οι μαθητές δούλεψαν υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των Φιλολόγων Ελισάβετ Κίκα, Απόστολου Μακρίδη, Έλενας Γεωργίου, Χριστιάνας Κορινού, Χριστίνας Οικονομίδου, Ανθής Αντωνιάδου και Ιωάννας Κυβερνήτου.

Το αποτέλεσμα αντανακλά το άριστο έργο που επιτελείται στο Σχολείο μας, καθώς και την αγαστή συνεργασία ανάμεσα σε μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικούς.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους/όλες τους/τις εμπλεκόμενους/ες.

Από τη Διεύθυνση




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1558