To Περ. Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς συμμετέχει στο πρόγραμμα «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον»


Τo Περιφερειακό Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για τον διαγωνισμό του προγράμματος «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον: Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία» (Young Reporters for the Environment-YRE), για τη σχολική χρονιά 2021-2022, λαμβάνει μέρος με πέντε άρθρα και ένα βίντεο.

Οι «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» είναι ένα διεθνές δίκτυο νέων, ηλικίας 11-25 ετών (τρεις κατηγορίες: 11-14, 15-18 και 19-25 χρονών) που ασχολούνται με την περιβαλλοντική δημοσιογραφία και την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ESD).

Το πρόγραμμα δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες, με δεκάδες ομάδες YRE που αριθμούν περισσότερο από 250,000 μέλη και συντονίζεται από το μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (FEE (http://www.feeinternational.org), που εδρεύει στην Κοπεγχάγη (Δανία).

Στην Κύπρο ο εθνικός χειριστής είναι ο μη κερδοσκοπικός και μη κυβερνητικός οργανισμός CYMEPA – Οι φίλοι της Θάλασσας. Το πρόγραμμα, στη Μέση Εκπαίδευση της Κύπρου, εποπτεύεται από την Επιθεώρηση Φυσιογνωστικών/Βιολογίας.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










382