Ημερίδα Μαθηματικών στο Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα


Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μαθηματικών

Τα μαθηματικά και η στατιστική αποτελούν θεμελιώδη εργαλεία σε όλο τον κόσμο, αφού με τις πολλές τεχνικές εφαρμογές τους, υποστηρίζουν σήμερα όλες τις περιοχές της ζωής μας. Τα μαθηματικά μαζί με τους αλγόριθμους , παίζουν ρόλο κλειδί στην τεχνητή νοημοσύνη και στις τεχνολογικές καινοτομίες. Αλλά και η Στατιστική Επιστήμη αποτελεί χωρίς αμφιβολία μεγάλο αρωγό στο ερευνητικό πεδίο όλων των επιστημών και στην καθημερινή ζωή, αφού τη συναντούμε σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Η 14η Μαρτίου είναι ήδη γνωστή ως «Ημέρα του π» (Pi Day), από τη μαθηματική σταθερά «π»  του Αρχιμήδη. Η Διεθνής Ημέρα Μαθηματικών έρχεται να διευρύνει την εμβέλεια της Ημέρας του π, έτσι κ εμείς στο Λύκειο Κοκκινοχωρίων διοργανώσαμε στις 14 Μαρτίου 2022  Μαθηματική Ημερίδα, με ομιλητή τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Τάσο Χριστοφίδη, έναν εξαίρετο επιστήμονα και μαθηματικό, ο οποίος παρουσίασε στουςμαθητές/τριες που επέλεξαν ως μάθημα επιλογής τα μαθηματικά κατεύθυνσης, τη χρησιμότητα και την αξία των μαθηματικών και της Στατιστικής μέσα από την ομιλία του με θέμα: «Επιστήμη Δεδομένων – Data Science» . Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαίρια να γνωρίσουν την επιστήμη των Δεδομένων και να μάθουν για τις προοπτικές της στη σύγχρονη εποχή, όπως επίσης και τις σχετικές σπουδές που μπορούν  να ακολουθήσουν .

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας έγινε εισαγωγικό καλωσόρισμα από την Παιδαγωγική Σύμβουλο κ. Έλενα Αναστασιάδη, ακούστηκε η μουσική του π από το μαθητή Αγγλογάλλο Αναστάσιο του Α41 και παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από μαθηματικά θέατρα. Η κ. Εύα Τρίαρου παρουσίασε την αξία και τη χρησιμότητα των Μαθηματικών και της Στατιστικής μέσα από την οπτική ενός μαθηματικού . Αφού παρουσιάστηκε το θέμα του Δρ. Χριστοφίδη «Επιστήμη Δεδομένων – Data Science» ακολούθησε συζήτηση και κλείσιμο των εργασιών της Ημερίδας από το Διευθυντή του σχολείου κ. Αδάμο Σεργίου . Στη συνέχεια ακολούθησε διάλειμμα κατά τη διάρκεια του οποίου προσφέρθηκαν στους μαθητές/τριες εδέσματα σε σύμβολα και σχήματα των μαθηματικών τα οποία προετοίμασαν οι καθηγητές/τριες του σχολείου όπως συνηθίζεται να γίνεται τη μέρα αυτή .

Ομάδα Μαθηματικών Λυκείου Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










623