Συμμετοχή Γυμνασίου Γερίου «Ιωνά και Κολοκάση» στους 33ους Παγκύπριους Σχολικούς Αγώνες Θεάτρου


Το Γυμνάσιο Γερίου ανέβασε με εξαιρετική επιτυχία το έργο «ΚωμΟδύσσεια» της Μαρίας Κίτρα, σε διασκευή - σκηνοθεσία της φιλολόγου κ. Άντρης Ιωάννου. Το έργο παρουσιάστηκε στο κοινό την Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022, στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών.

Σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη συγκυρία, λόγω της πανδημίας, με καθημερινούς περιορισμούς και κρούσματα, το Σχολείο είδε το ανέβασμα της δικής του θεατρικής παράστασης ως τρόπο ψυχοσυναισθηματικής ενδυνάμωσης των παιδιών, είτε συμμετείχαν σε αυτήν ως ηθοποιοί είτε απλώς την παρακολούθησαν ως θεατές.

Η εμπλοκή τους στην ετοιμασία της παράστασης αποτέλεσε μία λαμπρή δημιουργική διέξοδο από την σκληρή καθημερινότητα. Τους δόθηκε η ευκαιρία για ανάπτυξη δεξιοτήτων, εμπλουτίζοντας, παράλληλα, τις εμπειρίες τους. Κανείς από τους συντελεστές δεν πτοήθηκε από τους Λαιστρυγόνες, τους Κύκλωπες και τον άγριο Ποσειδώνα κι έκαναν το δικό τους ταξίδι μέσα από τον μαγικό κόσμο του θεάτρου, οδηγώντας το καράβι τους στην Ιθάκη, μέχρι το επόμενό τους ταξίδι.

Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν συγκινητική, κάτι που έδινε στη σκηνοθέτιδα του έργου και στην ομάδα των εκπαιδευτικών που την πλαισίωσε, συνεχή έμπνευση, δύναμη και ώθηση.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τα ταλαντούχα παιδιά του Σχολείου σε ένα έργο έξυπνο, καλοδουλεμένο, με απίστευτο συντονισμό. Ένα έργο γεμάτο χιούμορ και φρεσκάδα.

Η Διεύθυνση του Σχολείου συγχαίρει θερμά τους συντελεστές της παράστασης, μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικούς, για το μεράκι, την υποδειγματική αφοσίωση και το αξιοζήλευτο πνεύμα συνεργασίας, στοιχεία με τα οποία εργάστηκαν. Αυτή η αλληλεπίδραση και το δέσιμο της ομάδας φάνηκε στο άψογο αποτέλεσμα της παράστασης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










573