Δράση του Λυκείου Δασούπολης: Σ' Ανατολή και Δύση - Χοροδράματος εγκώμιον


Στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+

Το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ Δασούπολη συμμετέχει σε ένα ακόμα πρόγραμμα Erasmus+. Συντονιστής του προγράμματος είναι το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών, και σε αυτό συμμετέχουν, εκτός από το σχολείο μας, το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών και το Liceo Polispecialistico Piero Calamandrei της Νάπολης.

Η πρώτη συντονιστική συνάντηση διεξήχθη στην Πάτρα στις 29-30 Ιανουαρίου 2020, με εκπροσώπους από όλους τα συμβαλλόμενα μέρη και εκεί λήφθηκαν αποφάσεις αναφορικά με τις δράσεις και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα του προγράμματος.

Στόχος μας είναι οι μαθητές και μαθήτριές μας να μελετήσουν το αρχαίο δράμα και τους παραδοσιακούς χορούς και να τα συσχετίσουν με τα μνημεία και το φυσικό περιβάλλον όπου αναπτύχθηκαν. Είναι σημαντικό, επίσης, να εντοπιστούν τα κοινά χαρακτηριστικά του πολιτισμού και των τριών εμπλεκόμενων χωρών (Ελλάδας, Κύπρου και Ιταλίας) με κοινό άξονα, φυσικά, τον Ελληνορωμαϊκό πολιτισμό, ο οποίος άνθισε και στις τρείς χώρες.

Λόγω της πανδημίας, οργανώθηκε μία διαδικτυακή δράση τον Ιούνιο του 2021, αλλά η διά ζώσης συνάντηση των συμβεβλημένων σχολείων αναβλήθηκε κατ’ επανάληψη, μέχρι τον Μάρτιο του 2022, οπότε και πραγματοποιήθηκε το πρώτο ταξίδι στην Κύπρο.

Το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ Δασούπολη φιλοξένησε το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών και το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών από τις 21 μέχρι τις 25 Μαρτίου. Οι Ιταλοί εταίροι μας δεν κατέστη δυνατόν να μεταβούν στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, στις 22 Μαρτίου 2022 διοργανώθηκε εκδρομή στο Αρχαίο Θέατρο της Πάφου και στο Αρχαίο Θέατρο του Κουρίου, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον χώρο και να μελετήσουν το φυσικό περιβάλλον στο οποίο εντάσσονται.

Στις 23 Μαρτίου 2022 οργανώθηκε βραδινή εκδήλωση στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, όπου οι τρεις συμβαλλόμενοι παρουσίασαν τη δουλειά τους ενώπιον κοινού. Η εκδήλωση υπό τον τίτλο «Σ’ Ανατολή και Δύση» περιλάμβανε καλλιτεχνικό δρώμενο και παραδοσιακούς χορούς.

Στις 24 Μαρτίου 2022, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 25η Μαρτίου 1821, παρουσιάστηκε μέρος του δρώμενου, όπως και οι παραδοσιακοί χοροί, ενώπιον της μαθητικής κοινότητας τηρουμένων πάντα των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

Παράλληλα με τις δράσεις αυτές, διοργανώθηκε βιωματικό εργαστήρι με παραδοσιακούς χορούς και έγινε περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας.

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και περιορισμών, η συνάντηση αυτή ήταν μία ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να συνεργαστούν, να συνδιοργανώσουν και να συμπαρουσιάσουν τη δουλειά τους και να αντιληφθούν ότι παρά τις όποιες δυσκολίες, υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για συλλογικές δράσεις!

Από τη Διεύθυνση




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










575