Δύο διεθνή βραβεία για το Γυμνάσιο Αρααδίππου


Στον Διαγωνισμό Ελλάδα, Κύπρος, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες 2021-2022

Αναμφίβολα, και η φετινή σχολική 2021-2022 ήταν ιδιαίτερα δύσκολη εξαιτίας της πανδημίας! Παρόλα αυτά, μαθητές  και καθηγητές, με τη στήριξη του Διευθυντή μας, κυρίου Φίλιππου Κουμίδη, της Βοηθού Διευθύντριας Α΄, κυρίας Τζένης Στυλιανοπούλου, της Βοηθού Διευθύντριας και Συντονίστριας Φιλολογικών μαθημάτων, κυρίας Πιτσιλλίδου-Περού Αναστασίας αλλά και του Επιθεωρητή Φιλολογικών μαθημάτων, κυρίου Παύλου Δαπόλα, του σχολείου μας, ενώσαμε τις δυνάμεις μας, ώστε να ανταπεξέλθουμε στην περίπλοκη περίοδο που διανύουμε, καθιστώντας την, παράλληλα, εποικοδομητική!

Έτσι, λοιπόν, συμμετείχαμε στον Διεθνή Διαγωνισμό Ελλάδα, Κύπρος, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες 2021-2022 με αποτέλεσμα να συνδημιουργήσουμε με τους μαθητές μας και να διακριθούμε με 2  Διεθνή Βραβεία! Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 279 σχολικές μονάδες και υποβλήθηκαν 1456 μαθητικές δημιουργίες! Δικαιολογημένα, λοιπόν, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί μας, οι οποίοι τα καθοδήγησαν και στήριξαν, είναι άξιοι συγχαρητηρίων!

1ο Διεθνές Βραβείο, κατηγορία: Τρισδιάστατες Κατασκευές

Τίτλος έργου: Το Ζευκάριν

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Σάββας Βορκάς, Φιλόλογος

Μαθήτρια: Αικατερίνη Ξενοφώντος Β΄3

Περιγραφή: Η εργασία εμπίπτει στην ευρύτερη Θεματική Ενότητα: Κυπριακός Πολιτισμός. Πρόκειται για ένα πιστό αντίγραφο του πήλινου ομοιώματος σκηνής οργώματος της Εποχής του Χαλκού, το οποίο βρέθηκε στους Βουνούς στην Κύπρο. Διακρίνουμε δύο ζεύγη βοδιών πίσω από τα οποία βρίσκονται οι γεωργοί με το άροτρο. Αξίζει να παρατηρήσουμε, στη συγκεκριμένη κατασκευή, την ομοιότητα του αρότρου της εικόνας με το ξύλινο άροτρο που περιγράφει ο Ησίοδος. Επίσης, βλέπουμε άλλους δύο ανθρώπους, οι οποίοι κρατούν δοχείο με σπόρους και ένα πρόβατο.

1ο Διεθνές Βραβείο, κατηγορία: Τρισδιάστατες Κατασκευές

Τίτλος έργου: Αναπαράσταση Νεολιθικού Οικισμού της Χοιροκοιτίας  (7000 π.Χ.)    

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Κυριακή Παντελή, Φιλόλογος                        

Μαθητές/τριες: 33 μαθητές/τριες του Γυμνασίου Αραδίππου συνεργάστηκαν και δημιούργησαν τον Νεολιθικό Οικισμό της Χοιροκοιτίας.  Φανή Αγιαννίδη, Ανδρέου Λουίζα, Αλαμπρίτης Χρίστος, Δημητρίου Πετρούλλα, Δημητρίου Φωτεινή, Ζένιου Απόστολος, Ιωαννίδης Αντώνης, Καβαλίνη Ιωάννα, Καλλή Μάγια Χριστίνα, Κυριάκου Φίλιππος, Κωνσταντίνου Πρόδρομος, Μάρκου Γιάννης, Μασιάς Ανδριανός, Μαυροβελή Αντριάνα, Μελέκης Νικόλας, Παντελή Τερψιθέα, Πραξιτέλους Πάρις, Σαξάνη Κυριακή, Ττεραλλή Ατζελίνα, Χαραλάμπους Ματίας, Α1.

Αντωνίου Σοφία, Γρηγορίου Ελένη, Δημητρίου Άννα-Μαρία, Δημητρίου Ραφαήλ, Ζαχαρούλλα Μαρίνα, Ιεροδιακόνου Ιωάννα, Κανέβ Κριστιάν, Κουτσιούντα Μαριλένα, Μαυροβελή Χρύσω, Μενοίκου Νικόλας, Πάρτου Ηρακλεία, Στυλιανού Στυλιανός, Χριστοδούλου Νάταλη, Α2.

Περιγραφή:  Το έργο που φτιάξαμε είναι μία αναπαράσταση του Νεολιθικού Οικισμού της  Χοιροκοιτίας. Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας κατασκεύασαν ατομικά μέρος του Νεολιθικού Οικισμού της Χοιροκοιτίας, σύμφωνα με τις γνώσεις που απέκτησαν από το μάθημα της Ιστορίας της Κύπρου. Στη συνέχεια, τοποθέτησαν όλες τις δημιουργίες τους μαζί, επιτυγχάνοντας με την  κατασκευή-δημιουργία τους να αναπαραστήσουν ομαδικά ολόκληρο τον νεολιθικό οικισμό, το εσωτερικό των κτισμάτων,  χρησιμοποιώντας κυρίως φυσικά υλικά. Στόχος είναι οι μαθητές από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ομογένεια να γνωρίσουν την προϊστορία και τον πολιτισμό του νησιού μας.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1396