Το Γυμνάσιο Δροσιάς δι-αγωνίζεται και δια-πρέπει


    Αναμφίβολα, τα οφέλη στην εκπαιδευτική διαδικασία από τη συμμετοχή των μαθητών σε διαγωνισμούς, από τη διαδράση με άλλους μαθητές από άλλα σχολεία, από τη βιωματική μάθηση είναι πάρα πολλά. Αυτό που ίσως στοίχησε περισσότερο στην εκπαίδευση μας λόγω της πανδημίας ήταν η μη συμμετοχή των μαθητών μας  σε διαγωνισμούς, η αποχή από ενδοσχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες. Οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη δραστηριοποίηση και τη συμμετοχή των μαθητών είναι η δημιουργικότητα, ο ενθουσιασμός και οι ιδιαίτερες κλίσεις των παιδιών μας από τη μια και η σωστή καθοδήγηση και η ενθάρρυνση των παιδιών από τους εκπαιδευτικούς από την άλλη.

Με γνώμονα όλα τα πιο πάνω το Γυμνάσιο Δροσιάς επιδιώκει την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή των παιδιών στους διάφορους διαγωνισμούς του Υπουργείου Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά και άλλων φορέων, οργανισμών και συνδέσμων που στηρίζουν την εκπαίδευση και προάγουν τον πολιτισμό.

Με ενθουσιασμό και μεράκι οι μαθητές μας αφιερώνουν τον ελεύθερο τους χρόνο στη δημιουργία, στην έκφραση και στην αξιοποίηση των ταλέντων τους. Το μεγαλύτερο τους κίνητρο είναι η ηθική ικανοποίηση λόγω της συμμετοχής. Ωστόσο, οι διακρίσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες και ενθαρρυντικές.

Ο μαθητόκοσμος του Γυμνασίου Δροσιάς συνεχίζει την κατάκτηση σημαντικών διακρίσεων με το Α’ Παγκύπριο βραβείο στον Παγκύπριο Διαγωνισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής το οποίο κατέλαβε ο μαθητής μας Σταύρος Ανδρέου του Γ’4. Στον ίδιο διαγωνισμό κατέλαβε τιμητική διάκριση ο μαθητής μας Φάκας Κλεάνθης Α’3. Τα παιδιά μας εργάστηκαν υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους Βαρνάβα Μίσιη. Η βράβευση τους έγινε στις 28 Μαρτίου στην αίθουσα τελετών του ΥΠΠΑΝ.

Ο  μαθητής μας Σπυρίδωνας Γεωργίου του Β1’ υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας του Εύης Αυξεντίου διακρίθηκε στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Μουσικής MusEdX2022. Η παρουσίαση και η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στις 6 Απριλίου ώρα 11:15 π.μ στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Πολλές διακρίσεις έλαβαν οι μαθητές μας στον Παγκόσμιο διαγωνισμό “Kangourou English Competition.”Συγκεκριμένα GOLD βραβείο έλαβαν οι μαθητές Γεννάδιος Ιακωβίδης και Κατερίνα Αρσένογλου του Β5’, SILVER βραβείο ο Αλεχάντρο Ιβανωβ και η  Ελεονόρα Μαούρη του Β6’, ο Αχιλλεας Παπαδημητρίου του Β3’ και ο Θανάσης Παπαδόπουλος του Β5’ και BRONZE βραβείο ο Νέστορας Παπαδόπουλος του Β1’ η Μάγια Θεοδώρου του Β’5,η Μαρία Ανδρέου του Γ’5 και Σάββας Γεωργίου του Γ’2. Υπεύθυνη καθηγήτρια η οποία ανέλαβε την όλη προετοιμασία των παιδιών ήταν η Άντια Μαυρομάτη

Οι πιο πάνω διακρίσεις ανέδειξαν το Γυμνάσιο Δροσιάς ως το 1ο Δημόσιο σχολείο παγκυπρίως σε αριθμό μεταλλίων στον γυμνασιακό κύκλο και ως το 2ο σχολείο ανάμεσα σε δημόσια και ιδιωτικά παγκυπρίως  σε αριθμό μεταλλείων στον γυμνασιακό κύκλο.

Σημαντική διάκριση αποτελεί και η επιλογή της μαθήτριας μας Άννας Μαρίας Μαραθεύτη ως μέλος της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού. Η θητεία του παιδιού θα είναι διάρκειας ενός έτους Ιανουάριος 2022-Δεκέμβριος 2022.

Επίσης, το Γυμνάσιο Δροσιάς μετά τη διαδικασία επιλογής των τραγουδιών για το 12ο Παγκύπριο Μαθητικό Φεστιβάλ Σύνθεσης Τραγουδιού «Μάριος Τόκας – Κώστας Μόντης», που διοργανώνεται από τον Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού Μ.Γ.Ε. σε συνεργασία με το Γραφείο Επιθεώρησης Μουσικής της Μ.Γ.Ε. του ΥΠΠΑΝ έχει επιλεγεί να λάβει μέρος στο φεστιβαλ με δύο συμμετοχές. Τα τραγούδια «Κανάρης» και «Ύμνος στη Νιότη» αποτελούν δύο από τα 13 τραγούδια τα οποία θα λάβουν μέρος στη τελική παρουσίαση του Φεστιβάλ και έχουν επιλεγεί ανάμεσα σε πάνω από 80 συμμετοχές.

Αυτό που οφείλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας είναι ευκαιρίες, είναι χώρος και χρόνος για δημιουργία και έκφραση. Η βιωματική μάθηση πρέπει να αποτελεί στόχο και προτεραιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους συναδέλφους μας !

Από τη Διεύθυνση




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










724