Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου και στον Απόστολο Αντρέα


Από την Προπαρασκευαστική Μαθητεία Λάρνακας και ο Κεντρικός Κορμός Μαθητείας Λάρνακας

Τηρώντας την υπόσχεση που δώσαμε πριν τρία χρόνια, η Προπαρασκευαστική Μαθητεία Λάρνακας και ο Κεντρικός Κορμός Μαθητείας Λάρνακας πραγματοποίησαν την Τρίτη, 12 Απριλίου 2022, εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου και στον Απόστολο Αντρέα στην κατεχόμενη Καρπασία. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα κατεχόμενα εδάφη μας και σημαντικά μνημεία του τόπου μας. Κατά την επίσκεψή μας στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου έγινε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου, όλοι οι μαθητές έπαιξαν διάφορα ομαδικά παιχνίδια και έγινε δεντροφύτευση και καλλωπισμός του προαύλιου του σχολείου.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ξενάγηση στα κατεχόμενα χωριά της χερσονήσου και στο μοναστήρι του Αποστόλου Αντρέα από τον φιλόλογο – Β.Δ. της ΤΕΣΕΚ Αγίου Λαζάρου κ. Χρήστο Αργυρού και τον θεολόγο π. Τρύφωνα Παπαγιάννη ο οποίος μας συνόδευσε στην εκδρομή.

Οι εμπειρίες που ζήσαμε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας θα μείνουν αξέχαστες και τα συναισθήματα που βιώσαμε θα μείνουν έντονα χαραγμένα στις ψυχές μας.

Αρχικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διευθύνουσα – Β.Δ. κα Μορφία Ζάουρα, τον Καθηγητικό Σύλλογο και τους μαθητές του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το Επαρχιακό Γραφείο Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης Λάρνακας - Αμμοχώστου και την Ομάδα Διαχείρισης Συστήματος Μαθητείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για την παραχώρηση έγκρισης της δράσης μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους συνεργάτες μας για την πολύτιμη συμβολή τους στην εκπαιδευτική μας επίσκεψη. Χωρίς αυτούς η επίσκεψη αυτή δεν θα ήταν εφικτή.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον Junior Achievement Cyprus, ο οποίος μας προσέφερε τσάντες με εκπαιδευτικό υλικό για τους μαθητές και τους καθηγητές του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου, τα Φυτώρια Αντώνης Κυρίλλου που μας προσέφεραν διαφορά καλλωπιστικά λουλούδια και βότανα, τα οποία φυτεύτηκαν στους κήπους του Γυμνάσιου, το Τμήμα Δασών για την προσφορά 10 χαρουπιών, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για δεντροφύτευση στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, τον κ. Μάριο Φρίξου καθηγητή - συγγραφέα για την ευγενική παραχώρηση του βιβλίου του "Όταν σίγησε η μπόρα" ως δώρου στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Ριζοκαρπασου και τους Φούρνους Ζορπάς για την προσφορά προγεύματος.

Η Διεύθυνση της Προπαρασκευαστικής Μαθητείας Λάρνακας θα ήθελε, τέλος, να ευχαριστήσει το προσωπικό του σχολείου και τις Λειτουργούς Εκπαιδευτικού Προγραμματισμού του ΥΠΠΑΝ Μαρία Θεοφίλου και Βαλάντω Σίφουνα για την προσφορά πασχαλινών λαμπάδων και γραφικής ύλης καθώς και για την παροχή γεύματος και παγωτού στους μαθητές και κεράσματος στο Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου.

Ευαγόρας Παπαγίαννης
Διευθύνων Προπαρασκευαστικής Μαθητείας Λάρνακας




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










910