A΄ Βραβείο στους Παγκύπριους Αγώνες Σχολικού Θεάτρου, στο Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου Πάφου


«Τρωάδες», Ευριπίδη Μια παράσταση κραυγή εναντίον του ολέθρου ενός πολέμου. Μια παράσταση μαθητών του Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου Πάφου στα πλαίσια των 33ων Παγκύπριων Αγώνων Σχολικού Θεάτρου, έδωσε την ευκαιρία σε 35 μαθητές και μαθήτριες του, να εκφράσουν μέσα από τους στίχους του Ευριπίδη, τη φωνή τους κατά του ολέθρου, του πόνου, της καταστροφής.

Να  εκφράσουν την εναντίωσή τους  στους πολέμους και σε κάθε μορφή βίας που ασκείται πάνω στους ανθρώπους και ιδίως στους νέους.
Οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη είναι το κορυφαίο αντιπολεμικό έργο της παγκόσμιας δραματουργίας. Το μήνυμά του διαπερνά όλες τις εποχές και σήμερα είναι εξαιρετικά επίκαιρο. Όχι μόνο λόγω των πολέμων που γίνονται στις μέρες μας, αλλά και λόγω της βίας που ασκούν στις ζωές των ανθρώπων τα ισχυρά εξωθεσμικά οικονομικά κέντρα.

 Αυτά καταστρέφουν το μέλλον και τα όνειρα των νέων, κυρίως, ανθρώπων, οι οποίοι γι’αυτό έχουν μέσα τους πολλή οργή και θυμό.

Κατάθεση ψυχής από τους νέους του Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου Πάφου, που κατάφεραν να κερδίσουν του Α’ Παγκύπριο Βραβείο στην κατηγορία Αρχαίου Δράματος.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές της σχολικής μονάδας της Πάφου.

Από τη Διεύθυνση

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










912