Λύκειο Λατσιών: Α’ Βραβείο στους 33ους Σχολικούς Αγώνες Θεάτρου


Το  Λύκειο Λατσιών, μετά τη δυστοπική περίοδο των δύο χρόνων αποχής, συμμετείχε με ιδιαίτερη χαρά στους 33ους Παγκύπριους Αγώνες Σχολικού Θεάτρου με το έργο «Νούρα, ένα πένθιμο μπλουζ», της Βάσιας Αργέντη.

Μαθητές και μαθήτριες από την αρχή της σχολικής χρονιάς στάθηκαν όρθιοι με ζήλο και τόλμησαν ένα απαιτητικό τόσο σκηνοθετικά όσο και ερμηνευτικά έργο,  ζώντας έντονες συγκινήσεις και ταξιδεύοντας ανάμεσα σε δύο κόσμους παράλληλους που άπτονται ζητήματα ανθρώπινης αξιοπρέπειας.  Από την μία, η προσωπική αφήγηση ενός Έλληνα φοιτητή, χειμαρρώδη  εκπροσώπου του  δυτικού κόσμου, ο οποίος βιώνει τα δικά του αδιέξοδα. Στον αντίποδα, η σπαρακτική αφήγηση της Άμα από τη Συρία που περιγράφει με δραματικό τρόπο όλη την τραγική οδύσσεια της προσφυγιάς και τις απέλπιδες προσπάθειες για μια ζωή χωρίς φόβο. Την ίδια στιγμή,  η «αόρατη» μικρή Νούρα είναι η ελπίδα που δυστυχώς σβήνει με μία σφαίρα.

Ένα ταξίδι πλημμυρισμένο από συγκινήσεις μα και μηνύματα ανθρωπιάς.  Ένα μάθημα ζωής κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές έμαθαν πως παρόλο που χιλιάδες  παιδιά εγκλωβίζονται μέσα στην απόλυτη αβεβαιότητα και τη σκληρότητα του πολέμου, εντούτοις η αγάπη, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη προσφέρονται απλόχερα και παντού.

Μια σπαρακτική ποιητική ελεγεία για το δράμα των προσφύγων που απέσπασε θερμό χειροκρότημα συγκλονίζοντας μικρούς και μεγάλους, πρόσφυγες και μη, μιας και δυστυχώς  είναι οικείος ο όρος «προσφυγιά» για όλους εμάς.

Αξίζει ένα δυνατό μπράβο στους μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και όλους όσοι με υπομονή συνετέλεσαν σε αυτό το άρτιο αποτέλεσμα.

Συντελεστές της παράστασης

Αλέξανδρος: Στέλιος Χαραλαμπίδης, Γ21

Άμα: ‘Ιριδα Κατσούρη, Β11

Νούρα: Ερατώ Κωνσταντίνου, Β31

Μάνα: Κυβέλη Χριστοδουλίδη, Β11

Πατέρας: Παναγιώτης Χαραλάμπους, Β24

Πρόσφυγες: Παναγιώτης Χαραλάμπους, Β24, Βασίλης Κρίγκου-Βασιλείου, Β31, Ραφαέλλα Ιωάννου, Β11, Πηνελόπη Μιχαηλίδου (δεκάχρονο κοριτσάκι)

Τραγούδι: Άννα Καδή, Β22, Στέφανη Ζαχαρίου, Β22,, Σωτηρία Κελεπέσιη, Β11

Πιάνο: Νεφέλη Νικολάου, Β22

Βιολί: Αντώνης Πετρή, Γ31

Χορός: Μαρί Νικόλ Βανέζη, Β61

Σκηνοθεσία-διασκευή: Κυριακή Φωτιάδου

Σχεδιασμός αφίσας/προγράμματος: Τερέζα Πηλαβά

Σκηνικά: Μαρία Χριστοφορίδου

Μουσική επιμέλεια: Κλειώ Παπαδιά

Κοστούμια: Μέλπω Γεωργιάδου

Γενική επιμέλεια:Φώτης Φωτίου ΒΔ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1299