Λανίτειο Λύκειο - Erasmus+: Μάριος Τόκας και Κατερίνα Πελεντρίτου, πρότυπα για τους μαθητές


      Το Λανίτειο Λύκειο συμμετείχε την εβδομάδα 01-07 Μαίου σε δράση Erasmus+ στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Προγράμματος Developing key students' competences and strengthening self-esteem through their personal development, με θέμα τα πρότυπα για τους μαθητές ως παράγοντας βελτίωσης τη αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης. 

    Ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών επισκέφτηκε την Άρτα στη Ελλάδα όπου μαζί με εταίρους από την Πολωνία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ελλάδα, συνεργάστηκαν για το project που έχει ως γενικότερο θέμα την αυτοβελτίωση και αυτοεκτίμηση του μαθητή. Κάθε χώρα έπρεπε να παρουσιάσει τους δικούς της ανθρώπους που αποτελούν πρότυπα για τους μαθητές και την κοινωνία. Το Λανίτειο Λύκειο επέλεξε να παρουσιάσει τον αείμνηστο Μάριο Τόκα καθώς το μουσικό σχολείο του Λανιτείου είναι αφιερωμένο σε αυτόν αλλά και γιατί αποτελεί εξαιρετική μορφή για τη μουσική και το Πανελλήνιο. Την ίδια στιγμή το Λανίτειο επέλεξε να παρουσιάσει και την Κατερίνα Πελεντρίτου καθώς αποτελεί εξαιρετικό πρότυπο γυναίκας, ανθρώπου και αθλήτριας. 

     Την πρώτη μέρα οι εταίροι ταξίδεψαν στα Ιωάννινα και επισκέφτηκαν το σπήλαιο των Ιωαννίνων και το Μουσείο Βρέλλη καθώς στην Ελλάδα η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε για την επόμενη μέρα και το σχολείο δεν λειτουργούσε. Την επόμενη μέρα που ήταν αφιερωμένη στην υποδοχή και συντονισμό των εταίρων το πρώτο ΕΠΑΛ Άρτας υποδέχτηκε τους φιλοξενούμενους με μουσική, νταούλια και χορό ανοίγοντας έτσι επίσημα την εβδομάδα φιλοξενίας με τον ελληνικό παραδοσιακό τρόπο. Ακολούθησαν παιγνίδια γνωριμίας και άνεσης ανάμεσα στα παιδιά και παρουσιάσεις των εργασιών, των σχολείων και των πόλεων των εταίρων. 

    Την τρίτη μέρα έγιναν οι παρουσιάσεις των προτύπων των έξι χωρών, ακολούθησαν συζητήσεις και αργότερα τα παιδιά μίλησαν σε διαδικτυακή συνάντηση με τον Γιάννη Οικονόμου, τον Έλληνα που μιλάει 32 ξένες γλώσσες. Το απόγευμα ακολούθησε παραδοσιακή βραδιά σε ελληνικό παραδοσιακό σπίτι της Άρτας. Την Πέμπτη το πρωί οι εργασίες στο σχολείο συνεχίστηκαν με εργαστήρια αυτοπεποίθησης και ακολούθως τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην πόλη της Άρτας.

     Την Παρασκευή έγινε ανατροφοδότηση και η επίδοση των διπλωμάτων και οι εταίροι μετά το μεσημέρι άρχισαν να αποχωρούν.

    Το Λανίτειο Λύκειο εκπροσώπησαν οι μαθήτριες Άννα Ευριπίδου, Βέρα Ιακώβου, Μαρία Θωμά και Δήμητρα Μανουσάρογλου. Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν η Αθηνά Νεοφύτου και ο Λούκας Χριστοδουλίδης.

     Αυτή ήταν και η τελευταία κινητικότητα για το Project Developing key students' competences and strengthening self-esteem through their personal development και η τελευταία για τα δύο Project του Λανιτείου Λυκείου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










731