Δεύτερο Παγκύπριο Βραβειο για το Γυμνάσιο Βεργίνας στον 8ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Γεωγραφίας


Σε μια απαιτητική σχολική χρονιά το Περιφερειακό Γυμνάσιο Βεργίνας στην Λάρνακα διακρίθηκε με την ΔΕΥΤΕΡΗ θέση στον 8ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Γεωγραφίας που προκηρύχθηκε στο πλαίσια της «Ημέρας Γεωγραφίας 2022»

Η μαθήτρια του τμήματος Β΄1 Μαρία Ευαγγέλου και η συντονίστρια εκπαιδευτικός Φωτεινή Φωτίου (Γεωγράφος) υπέβαλαν μελέτη στον Γεωγραφικό Όμιλο Κύπρου και στην επιθεώρηση Γεωγραφίας του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας με θέμα « Κλιματική Αλλαγή στην Κύπρο, συνέπειες και μέτρα αντιμετώπισης της.»

Στην μελέτη συμπεριλαμβάνονται πληροφορίες για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στην Κύπρο αλλά και στατιστική ανάλυση πρωτογενή δεδομένων.

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων διεξήχθη στις 09/05/2022 στο πολιτιστικό κέντρο Στροβόλου στην Λευκωσία. Η μαθήτρια έλαβε τιμητικό δίπλωμα και χρηματικό ποσό από τον Γεωγραφικό Όμιλο Κύπρου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση από την εκπαιδευτικό γεωγραφίας και την μαθήτρια για τα κυριότερα ευρήματα της έρευνας. Η εκπαιδευτικός δηλώνει ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα της μελέτης. Τελικά οι κόποι αμείβονται και η επιστήμη της Γεωγραφίας κάνει και για ακόμη μια φορά  περήφανο το σχολείο. Στόχος είναι να προωθηθούν επιστημονικές δεξιότητες στους μαθητές αλλά και να καλλιεργήσουν περιβαλλοντική συνείδηση.

Φωτεινή Φωτίου

Εκπαιδευτικός Γεωγραφίας

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










918