Εκδήλωση του Λυκείου Παλουριώτισσας για την «Παγκόσμια εβδομάδα χρήματος»


    Το Λύκειο Παλουριώτισσας γιόρτασε για πρώτη φορά φέτος την «Παγκόσμια εβδομάδα χρήματος». Στόχος του «Global money week» είναι η ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα που αφορούν το χρήμα. Το σχολείο επικεντρώθηκε στο φετινό θέμα της εκδήλωσης, που ήταν το πώς οι νέοι μπορούν να κτίσουν το μέλλον τους χρησιμοποιώντας έξυπνα το χρήμα.

     Από τις προηγούμενες μέρες ετοιμάστηκε πινακίδα με κυπριακές φράσεις και λίστα τραγουδιών που σχετίζονταν με το χρήμα. Παράλληλα μετά από σχετική έρευνα επιλέγηκε ταινία, για να προβληθεί την ημέρα της εκδήλωσης. Συγκεκριμένα επιλέγηκε ντοκιμαντέρ με θέμα την ιστορία του χρήματος.

    Η μέρα της εκδήλωσης ξεκίνησε όμορφα με μια μικρή ενημέρωση την πρώτη περίοδο σε όλα τα τμήματα του σχολείου. Οι καθηγητές των Οικονομικών ετοίμασαν περίπτερα στην αυλή του σχολείου και κατά τα διαλείμματα οι μαθητές μπορούσαν από εκεί να ενημερωθούν, να συζητήσουν και να φωτογραφηθούν με το cardboard photo frame. Κατά τη διάρκεια της όλης εκδήλωσης στην αυλή του σχολείου μουσική επένδυε όλες τις δραστηριότητες, κάτι που έφτιαχνε τη διάθεση για περισσότερη συζήτηση. H προβολή του ντοκιμαντέρ κίνησε το ενδιαφέρον των μαθητών/μαθητριών και έδωσε τροφή για περαιτέρω συζήτηση. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο επιτόκιο και πώς αυτό επηρεάζει τις οικονομικές αποφάσεις. Επίσης, επεκτάθηκε μέχρι τη χρησιμότητα των ψηφιακών νομισμάτων, όπου οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάτι που δεν ανέμεναν και οι ίδιοι οι καθηγητές τους. Τέλος, μοιράστηκαν ερωτηματολόγια με προβλήματα οικονομικής φύσεως, τα οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες παρέδωσαν στους καθηγητές για ανατροφοδότηση.

    Γενικά, το GMW έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να κοιτάξουν πιο σφαιρικά την οικονομική πραγματικότητα και να ενδιαφερθούν μέσα από ευχάριστες ασχολίες για το μέλλον τους, προβληματίζοντας τους/τις ταυτόχρονα για τη χρήση του χρήματος. Ευελπιστούμε πως το GMW θα αποτελέσει θεσμό τα επόμενα χρόνια στο σχολείο μας και εμπλουτίζοντάς το θα μπορέσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες μας να βρίσκονται σε εγρήγορση από τα μαθητικά τους χρόνια σχετικά με την ορθή χρήση του χρήματος.

Από τη Διεύθυνση




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










542