Το Περ. Γυμνάσιο Πέρα Χωρίου-Νήσου στο Erasmus+ Anti Bullying Schools


Οι χώρες- εταίροι -Ιταλία, Τσεχία, Πολωνία και Κύπρος- συναντήθηκαν εκ νέου στην Τσεχία.

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Anti Bullying Schools, οι χώρες- εταίροι -Ιταλία, Τσεχία, Πολωνία και Κύπρος- συναντήθηκαν εκ νέου στην Τσεχία.

Η 3η κινητικότητα μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε από τις 27/4/2022 μέχρι τις 2/5/2022 στην πόλη Jevišovice. Το Περιφερειακό Γυμνάσιο Πέρα Χωρίου-Νήσου έλαβε μέρος στην 3η κινητικότητα με δύο εκπαιδευτικούς και εννέα μαθητές/τριες που ταξίδεψαν στην Τσεχία.

Το πρόγραμμα της συνάντησης ήταν πολύ πλούσιο και περιλάμβανε εκπαιδευτικά εργαστήρια, τα οποία διοργανώθηκαν στο σχολείο της πόλης του Jevišovice. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων οι μαθητές/τριες από όλες τις χώρες-εταίρους συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ενημερωτικού εντύπου με θέμα την πρόληψη του διαδικτυακού εκφοβισμού (Cyberbullying).

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι μαθητές/τριες έλαβαν μέρος σε αγώνες στη φύση οι οποίοι περιλάμβαναν, ανάμεσα σε άλλα, αγώνες γεωγραφίας, μαθηματικών, σακουλοδρομιών κ.ά.

Οι συναντήσεις σε σχολικό επίπεδο έληξαν με δύο παρουσιάσεις που πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του κάθε σχολείου: στην πρώτη παρουσίασαν τα κυριότερα έθιμα του Πάσχα στη χώρα τους, ενώ στη δεύτερη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορες πτυχές του διαδικτυακού εκφοβισμού και να προτείνουν λύσεις για την πρόληψή του.

Εκτός από τις δραστηριότητες εντός του σχολείου, οι μαθητές/τριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στην πόλη του Jevišovice και να ξεναγηθούν στο Μουσείο της πόλης, τη Βιβλιοθήκη και το παλαιό Κάστρο. Στο πλαίσιο του προγράμματος διοργανώθηκε επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Τσεχίας όπου η ομάδα είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά και να θαυμάσει τα αξιοθέατα της ιστορικής πόλης της Πράγας.

Λίγο πριν την αναχώρησή τους από την Τσεχία, οι μαθητές/τριες από την Ιταλία, την Πολωνία και την Κύπρο φιλοξενήθηκαν για ένα απόγευμα από τις οικογένειες των μαθητών/τριών του τσέχικου σχολείου.  

3η κινητικότητα εκπαιδευτικών

Μετά το πέρας της συνάντησης αυτής, ακολούθησε συνάντηση των συντονιστών, του προγράμματος, στις 2 και 3 Μαΐου 2022, εντός της σχολικής μονάδας, στην πόλη Jevišovice. Η σχολική μονάδα περιλάμβανε νηπιαγωγείο δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο σε δύο συγκοινωνούντα κτήρια. Όλες οι τάξεις ήταν εξοπλισμένες με σύγχρονα ψηφιακά μέσα. Τους συμμετέχοντες εντυπωσίασε η καθαριότητα εντός και εκτός του σχολικού κτηρίου καθώς και τα χαρούμενα χρώματα μαζί με τη διακόσμηση.

 Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης διοργανώθηκε εργαστήρι με θέμα τον διαδικτυακό εκφοβισμό. Επιπρόσθετα, η συνάντηση είχε και συντονιστικό σκοπό προκειμένου να συζητηθεί το πρόγραμμα τόσο της 4ης και τελευταίας κινητικότητας μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών, με προορισμό την Πολωνία, στις 22/05-27/5/2022 όσο και το παραδοτέο τελικό προϊόν, το οποίο θα ετοιμαστεί στο πλαίσιο της τελευταίας συνάντησης εκπαιδευτικών που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Κύπρο. Το διήμερο των εκπαιδευτικών περιλάμβανε ξενάγηση στην πόλη και τους αμπελώνες του Znojmo.                              




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










851