Διάκριση του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας στον Παγκ. Διαγωνισμό «Μαθητική Επιχείρηση»


Θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Junior Achievement Europe, που φέτος θα διεξαχθεί στην Εσθονία 

Η εταιρεία του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας, NutriCa+ εξασφάλισε το πρώτο βραβείο «Company of the year 2022» και το βραβείο «Καλύτερου Ετήσιου Απολογισμού/Έκθεσης» στον παγκύπριο διαγωνισμό του προγράμματος «Μαθητική Επιχείρηση», που διεξάχθηκε στις 6 Μαΐου 2022 στο Royal Hall στη Λευκωσία. Η ομάδα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Junior Achievement Europe, που φέτος θα διεξαχθεί στην Εσθονία στις 12 Ιουλίου 2022.

Το πρόγραμμα «Μαθητική Επιχείρηση» διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον οργανισμό Junior Achievement Κύπρου και έχει σκοπό να δώσει επιχειρηματική εμπειρία σε μαθητές Λυκείου. Οι μαθητές, μέσα από την πρακτική εμπειρία διαχείρισης  μιας πραγματικής εταιρείας, έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν δεξιότητες και ικανότητες, να σκεφτούν καινοτόμα, να λαμβάνουν πρωτοβουλίες να δρουν ως ενεργοί πολίτες.

Η NutriCa+ οραματίζεται μια κοινωνία που ενεργεί με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη και φροντίζει για ένα υγιές περιβάλλον.  Εκμεταλλεύτηκε την πολύ ψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο από τα τσόφλια του αυγού, που είναι ένα είδος απορριμμάτων και κατασκεύασε δύο προϊόντα. Το πρώτο είναι λίπασμα για φυτά και το δεύτερο συμπλήρωμα διατροφής για κατοικίδια. Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη εταιρεία στην Κύπρο, η οποία συλλέγει τα τσόφλια των αυγών και τα αξιοποιεί. 

Η διαφήμιση και η προώθηση των προϊόντων έγινε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας, με διαφημιστικά φυλλάδια, αλλά και με προγραμματισμένες διαφημιστικές δράσεις σε φυτώρια, ανθοπωλεία και καταστήματα πώλησης ειδών για κατοικίδια. Η NutriCa+ συμμετείχε, επίσης, στην Εμπορική Έκθεση που διοργάνωσε ο οργανισμός Junior Achiement, στο Mall of Cyprus στις 2 Απριλίου 22 και έλαβε το βραβείο για το καλύτερο περίπτερο.

Η ομάδα αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη: Νεφέλη Ανδρέου, Γιάννης Αποστολόπουλος, Ματίνα Θεοδούλου, Χρίστος Θωμά, Ξανθίππη Ιωαννίδου, Νικόλας Παντελή και Ειρήνη Στυλιανού, όλοι μαθητές της Α΄Λυκείου. Οι συντονιστές καθηγητές είναι η Άννα Μαρία Παύλου, καθηγήτρια Σχεδιασμού & Τεχνολογίας και η Μαρία Φιλίππου, καθηγήτρια Πληροφορικής. Την ομάδα στηρίζει ο μέντορας κ. Κυριάκος Σιακαλλής.

Ευχόμαστε στα παιδιά κάθε επιτυχία στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό!

Από τη Διεύθυνση




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1044