To Γυμνάσιο Αγίου Αντωνίου φιλοξενεί την έκθεση «Ακτίδες Φωτός», Γυναίκες στο Ολοκαύτωμα


Το Γυμνάσιο Αγίου Αντωνίου στα πλαίσια των δράσεων της για την αντιμετώπιση του Ρατσισμού και του Φασισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την Πρεσβεία του Ισραήλ φιλοξενεί στην Αίθουσα Φιλολόγων του σχολείου «Πέτρος Πέτρου», έκθεση με θέμα «Ακτίδες Φωτός», Γυναίκες στο Ολοκαύτωμα.  

Η έκθεση αποτελείται από 30 ευμεγέθη πάνελ, που περιέχουν φωτογραφικό και έντυπο υλικό με ιστορικά στοιχεία και μαρτυρίες γυναικών – θυμάτων αλλά και επιζήσαντων του Ολοκαυτώματος. Το υλικό παραχωρήθηκε από το Ιστορικό μουσείο Μνήμης και Τιμής Yad Vashem της Ιερουσαλήμ.

Τα εκθέματα εστιάζουν στη γυναικεία διάσταση της ζωής κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος και στις εμπειρίες των Εβραίων γυναικών την περίοδο πριν από την αιχμαλωσία τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά και μετά, κατά την διάρκεια της κράτησης τους από τους Ναζί. Θα δώσει την ευκαιρία στους μαθητές μέσω εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων να ενημερωθούν για το Ολοκαύτωμα και για τη δράση των Εβραίων γυναικών, οι οποίες τη σκοτεινή εκείνη περίοδο, προσπάθησαν να επιβιώσουν, να προστατεύσουν τους δικούς τους, να βοηθήσουν άλλους να επιβιώσουν, να διαφυλάξουν την ταυτότητα και τον πολιτισμό τους και τέλος να αντισταθούν στον Ναζισμό.

 Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 25 Μαΐου για τους μαθητές του σχολείου αλλά και για όσους εκπαιδευτικούς ή και γονείς θα ήθελαν να την επισκεφθούν μετά από επικοινωνία με το σχολείο και συνεννόηση με την Υπεύθυνη της Έκθεσης.

*Χριστιάνα Τρύφωνος Φιλόλογος

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










933