Βράβευση Γυμνασίου Ζακακίου στους 33ους Μαθητικούς Αγώνες Θεάτρου


Στις 13 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε σε μια εξαιρετική τελετή στο ανακαινισμένο θέατρο του Θ.Ο.Κ., η βράβευση των σχολείων της Μέσης Εκπαίδευσης που ξεχώρισαν στους 33ους Παγκύπριους Αγώνες Σχολικού Θεάτρου. Η χαρά αλλά και η συγκίνηση όλων, παιδιών, εκπαιδευτικών αλλά και διοργανωτών, ήταν φανερή, αφού μετά από δύο χρόνια απουσίας, ξαναβλέπαμε και πάλι στη σκηνή τα ταλέντα να ξεδιπλώνονται και τη θεατρική τέχνη να ξαναμπαίνει στο σχολείο.

Μπροστά σ' αυτήν την πρόκληση, του ανεβάσματος μιας θεατρικής παράστασης, βρεθήκαμε και εμείς ως Γυμνάσιο Ζακακίου. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη ούτε φυσικά και το ίδιο το εγχείρημα, αφού η πανδημία μας έβαζε πολλά εμπόδια. Τα παιδιά, κάποια για πρώτη φορά στη ζωή τους, κλήθηκαν να ζήσουν το ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης από την αρχή μέχρι το τέλος της, θυσιάζοντας πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο.

Το θεατρικό έργο που επιλέξαμε να ανεβάσουμε, «Ειρήνη! Ειρήνη! Ειρήνη!» της Βασιλικής Φωτίου, πραγματεύεται την Ειρήνη στη διαχρονία της χωρίς σαφή αναφορά στον χωροχρόνο, θέλοντας να τονίσει τη σημασία αυτού του τεράστιου αγαθού. Η συγγραφέας μας δίδαξε μέσα από το έργο της, την αξία του να ψάχνει και να διεκδικεί ο καθένας το αυτονόητο, την Ειρήνη! Οι θεατές γέλασαν, συγκινήθηκαν και ταξίδεψαν με τις ερμηνείες των παιδιών σε έναν κόσμο αθωότητας και ονείρου.

Το αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος μας δικαίωσε όλους, αφού καταφέραμε να ανεβάσουμε την παράσταση παρά τις αντιξοότητες και να βραβευθούμε παίρνοντας έπαινο στους 33ους Παγκύπριους Αγώνες Σχολικού Θεάτρου. Οι μαθητές γεύτηκαν για λίγο τη μαγεία του θεάτρου και ταξίδεψαν στον φωτεινό κόσμο του θεάματος, ξεχνώντας για λίγο περιορισμούς και πανδημία.

Η δική μας θεατρική παράσταση «Ειρήνη! Ειρήνη! Ειρήνη!» της Βασιλικής Φωτίου για την φετινή σχολική χρονιά ταξίδεψε με τους εξής συντελεστές:

Πρωταγωνιστές

Δικαιόπολης: Ιωάννου Μαρία, Β4 Φρύγιος:   Λάγιος Δημήτρης, Α2

Ειρήνη: Καπλάνιου Ραφαέλα, Β4

Φοινίκη: Νταμέρλα Κλειώ, Β4

Πρέσβης: Χατζηγιασουμή Μαρίνος, Β4 Κήρυκας: Αντρέου Ευγένιος, Α3 Λάμαχος: Περατικός Κωνσταντίνος, Α3

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Νικολέττα Τρύφωνος, Φιλόλογος Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Καλλούσια, Φιλόλογος Γεωργία Αντωνίου, Φιλόλογος Σκηνικά: Χρίστος Ορφανίδης Καθ. Τέχνης Ομάδα μαθητών του σχολείου

Στρατιώτες: Αντρέου Ευγένιος, Α3 Λουκά Εύης, Α1 Περατικός Κωνσταντίνος, Α3 Σουρμελής Βασίλης, Α2

Χωρικοί: Βαλανίδου Ηλιάνα, Γ3 Καπλάνιου Ραφαέλα, Β4 Λουκά Εύης , Α1 Νταμέρλα Κλειώ, Β4 Σουρμελής Βασίλης, Α2 Χατζηγιασουμή Μαρίνος, Β4

Μουσική: Κορίνα Κωστάντη, Καθ. Μουσικής Άντρη Αντρέου, Φιλόλογος

Γενική Επιμέλεια: Αντριάνα Μαρκαντώνη, Β.Δ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










771