Διακρίσεων συνέχεια για το Γυμνάσιο Δροσιάς


Οι διακρίσεις των μαθητών του Γυμνασίου Δροσιάς οι οποίες προηγήθηκαν έδωσαν ώθηση σε ακόμα περισσότερα παιδιά του σχολείου μας να συμμετέχουν σε μαθητικούς διαγωνισμούς και να διακριθούν. Στο Γυμνάσιο μας, επιδιώκουμε να καλλιεργήσουμε εκείνη τη σχολική κουλτούρα η οποία θέλει τους μαθητές μας συν- μετέχοντας, να αξιοποιούν τα ταλέντα τους και να συνδέουν τη γνώση με την εμπειρία.

Ομάδα μαθητών της Γ’ Γυμνασίου συμμετείχε στον 10ος Παγκύπριο Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μας κ. Μαίρης Χαραλάμπους. Οι μαθητές φιλοτέχνησαν την είσοδο της αίθουσας Τέχνης του σχολείου μας. Η τοιχογραφία των μαθητών μας με τίτλο «ΥΠΑΡΞΗ» διακρίθηκε με έπαινο στον 10Ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών «ΑΝΑΤΑΣΗ» . Τα ονόματα των παιδιών που διακρίθηκαν είναι τα ακόλουθα: Εσεφάν Μοχάμετ Γ2, Φλουρέντζου Έμιλυ Γ3, Φαχαμ Χάλετ Γ5, Χαρίτου Σοφία Γ2, Πέτρου Χριστίνα Γ3. Στη φιλοτέχνηση του έργου συμμετείχαν και πολλά άλλα παιδιά της Β’ και Γ’ Γυμνασίου.

Παράλληλα, ο μαθητής μας Σοφοκλής Σαββίδης του Γ4 υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας – φιλολόγου κ. Ελένης Βασιλείου Παπαζαχαρίου συμμετείχε στον Παγκύπριο Διαγωνισμός Αφίσας, Σκίτσου και Εικονογραφημένης Ιστορίας- Κόμικς στο πλαίσιο του μαθήματος Ιστορίας «Ο μικρασιατικός Ελληνισμός από την αρχαιότητα μέχρι το 1922». Το έργο του μαθητή μας διαγωνίστηκε  στην κατηγορία αφίσα και διακρίθηκε με έπαινο.

Επίσης,  μετά από μια σειρά διακρίσεων στους επαρχιακούς και παγκύπριους διαγωνισμούς μαθηματικών το σχολείο μας λαμβάνοντας μέρος στην Μαθηματική Σκυταλοδρομία που διοργανώθηκε από την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρία κατέλαβε  τη τιμητική 8η θέση ανάμεσα σε 50 σχολεία από όλη την Κύπρο που έλαβαν μέρος. Υπεύθυνος καθηγητής ήταν ο κ. Παναγιώτου Ξενάκης και η ομάδα αποτελούνταν από τους μαθητές:Γεωργίου Ελισάβετ Φανουρια Α1, Φάκας Κλεάνθης Α3, Κόρτας Στυλιανός Α1, Φελλούκας Ιωάννης Β1, Παπαδόπουλος Αθανάσιος Β5, Ορθοδόξου Λουκιάνα Β6, Χρυσάνθου Παναγιώτα Εφραιμία Γ3, Ιωάννου Αικατερίνη Γ4, Τσιλιμιδού Πέγκυ Γ4.

Υπό την καθοδήγηση του καθηγητή μας Αθανάσιου Καβάκα οι μαθητές του Γυμνασίου Δροσιάς συμμετείχαν και φέτος στον Παγκύπριο Διαγωνισμό στη Γεωγραφία της Κύπρου που διοργανώνεται από την Επιθεώρηση Γεωγραφίας και τον Γεωγραφικό Όμιλο Κύπρου. Συνολικά συμμετείχαν 6 εργασίες μαθητών. Τα παιδιά μας Ναταλία Θεοδούλου Β1, Μαρία Λευκαριτη Β1 και Γιώργος Μαυρομάτης Β5  διακρίθηκαν με έπαινο.  Λαμπρή συνέχεια στον τομέα της Γεωγραφίας έδωσε η συμμετοχή μας στην 2η Ολυμπιάδα Γεωγραφίας .Το Γυμνάσιο Δροσιάς συμμετείχε με 22 μαθητές στην 2η Ολυμπιάδα Γεωγραφίας ΓΑΙΑ 2022 και με 12 μαθητές στη 2η Ολυμπιάδα Γεωγραφίας ΑΤΛΑΣ 2022. Ο αριθμός συμμετοχών αποτελεί και έναν από τους μεγαλύτερους από όλα τα σχολεία της Κύπρου. Το Γυμνάσιο Δροσιάς αποτέλεσε το εξεταστικό κέντρο της επαρχίας Λάρνακας και κατάλαβε την πρώτη θέση παγκυπρίως με δύο χρυσά μετάλλια, δύο αργυρά, επτά χάλκινα και επτά επαίνους. Αναλυτικά οι μαθητές του Γυμνασίου Δροσιάς που διακρίθηκαν είναι :

ΓΑΙΑ 2022 – Ολυμπιάδα Γεωγραφίας Α’ Γυμνασίου: Φάκας Κλεάνθης Α3 και Συρίμη Κατερίνα με Αργυρό Μετάλλιο,  Αραβή Μαρία    Α1, Γεωργίου Ελισάβετ Α1, Χρυσηλίου Μάρκος Α1, Στεφανίδου Γεωργία Α1, Στεφανή Βασιλική Α2 με Χάλκινο Μετάλλιο, Καβαλάρη Κατερίνα Α5, Κόρτας  Στυλιανός Α1, Ιωάννου Γεωργιάνα Α1, Αστέρη Ίριδα Α6 με έπαινο. Αντιστοίχως  στην Ολυμπιάδα Άτλας 2022 – Ολυμπιάδα Γεωγραφίας Β Γυμνασίου κατέλαβαν Χρυσό Μετάλλιο η Σοφιάν Αλέξια  Β2,   Γεωργιάδου Στεφανία Β1 , Λευκαρίτη Μαρία και ο  Χριστοφόρου Μάριος Β1 με Χαλκινο Μεταλλιο και οι Παπαδόπουλος Νέστορας Β1, Ζαμπέλλης Χρήστος Β6 και Πολυχρονάκη Μιχαέλλα Β5 με έπαινο.

Τη σκυτάλη παρέλαβε η Ολυμπιάδα Βιολογίας στην οποία το σχολείο μας ξεχώρισε με τις διακρίσεις και των τριών τάξεων. Τα παιδιά που διακρίθηκαν είναι Ιωάννου Αικατερίνη Γ4 με αργυρό μετάλλιο, Τσιλιμιδού Πέγκυ Γ4 με χάλκινο μετάλλιο και Ανδρέου Σταύρος Γ4 με έπαινο. Εξαιρετική ήταν και η παρουσία της Β’ και της Α’ τάξης οι οποίες κατέλαβαν τις πιο κάτω θέσεις: Λουκιάνα Ορθοδόξου Β6 2η θέση παγκυπρίως με χρυσό μετάλλιο, Γεωργιάδου Στεφανία Β1 χάλκινο μετάλλιο και Δημητρίου Ελεωνόρα Β4 με έπιανο. Για την Α’ τάξη οι διακρίσεις αφορούν στους Ελευθερίου Μιχαήλ Άγγελο Α5, Αραβή Μαρία Α1 και Ζωδιάτη Κωνσταντίνο Α6 με χάλκινο μετάλλιο και στους Ρουσιά Ανδρέα Α6 , Συρίμη Κατερίνα του Α6, Γεωργίου Ελισαβετ του Α1 και Στεφανή Βασιλική Α2 με έπαινο.

Και αναμφίβολα δεν θα μπορούσαν από το Μουσικό Γυμνάσιο Δροσιάς να λείπουν οι διακρίσεις στο τομέα της μουσικής. Η  μαθήτριά μας Στυλιανή Καμπούρη κατέλαβε 2ο βραβείο στην Β’ κατηγορία στον 14ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κιθάρας για Νέους Κιθαρίστες του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Δασκάλων Κιθάρας Κύπρου.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που διαγωνίσθηκαν και διακρίθηκαν με την πολύτιμη αρωγή των αξιέπαινων συναδέλφων που εμπνέουν και ενθαρρύνουν τους μαθητές μας.

«Κάθε συμμετοχή σημαίνει τη γέννηση μιας ανάμνησης.»

Σαλβαντόρ Νταλί, 1904-1989, Ισπανός ζωγράφος

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1068