Erasmus+ Anti Bullying Schools Ιταλία, Πολωνία, Τσεχία, Κύπρος


Το Περιφερειακό Γυμνάσιο Πέρα Χωρίου-Νήσου έλαβε μέρος στην 4η κινητικότητα με δύο εκπαιδευτικούς και οκτώ μαθήτριες.

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Anti Bullying Schools, οι χώρες- εταίροι Τσεχία, Πολωνία και Κύπρος- συναντήθηκαν εκ νέου στην Πολωνία. Η Ιταλία επέλεξε να συμμετάσχει στην κινητικότητα διαδικτυακά.

Η 4η κινητικότητα μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε από τις 22 μέχρι τις 27 Μαΐου 2022 στις πόλεις Legionowo και Wieliszew. Το Περιφερειακό Γυμνάσιο Πέρα Χωρίου-Νήσου έλαβε μέρος στην 4η κινητικότητα με δύο εκπαιδευτικούς και οκτώ μαθήτριες.

Το πρόγραμμα της συνάντησης ήταν πλούσιο και περιλάμβανε τόσο εκπαιδευτικές όσο και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.  Κάποια από τα θέματα που αναδείχθηκαν στις συναντήσεις ήταν η διαχείριση θυμού, η πρόληψη του εκφοβισμού, το κτίσιμο ομαδικότητας και το ευ αγωνίζεσθαι στον αθλητισμό και στη ζωή. Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν από εξειδικευμένους ψυχολόγους, παιδαγωγούς και εκπαιδευτές.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη ζωή και τον πολιτισμό της Πολωνίας με επισκέψεις στην πρωτεύουσα της χώρας, Βαρσοβία, αλλά και στη μεσαιωνική πόλη Toruń όπου γεννήθηκε και εργάστηκε ο σπουδαίος μαθηματικός και αστρονόμος Νικόλαος Κοπέρνικος.

Στην ίδια πόλη οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το διαδραστικό μουσείο παρασκευής «gingerbread» και να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα.

Τέλος, οι μαθήτριες είχαν τη χαρά να φιλοξενηθούν ένα απόγευμα από τις οικογένειες των Πολωνών μαθητών, γεγονός που αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους. Επόμενη και τελευταία συνάντηση εκπαιδευτικών τον Ιούνιο στην Κύπρο, με την οποία θα κλείσει το πρόγραμμα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










893