Φιλανθρωπικό Πανηγύρι Αγάπης του Γυμνασίου Αγίας Φυλάξεως


Πραγματοποιήθηκε τo Σάββατο 21  Μαίου, 10 – 12 π.μ

Το Γυμνάσιο Αγίας Φυλάξεως  και  η  Σχολική  Εφορεία  Λεμεσού σε μια  εκδήλωση αγάπης και προσφοράς, μας θύμισαν  το ηθικό και ανθρώπινο χρέος  μας απέναντι στον πάσχοντα  συνάνθρωπο και ιδιαίτερα τα παιδιά. Για να στείλουν το μήνυμα ότι ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη μπορούν να γίνουν καθημερινή έγνοια και τρόπος ζωής για όλους, μικρούς και μεγάλους. Για να  στηρίξουν τον αγώνα του Παγκύπριου Συνδέσμου « Ένα όνειρο μια ευχή», που τάχθηκε  να είναι  μαζί  με τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, λευχαιμία και άλλες αιματολογικές παθήσεις, καθώς  και τους γονείς που  δοκιμάζονται με τα παιδιά τους, δίνοντάς τους δύναμη και ελπίδα. Κατά γενική ομολογία η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών. Παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πολλοί φίλοι δήλωσαν παρόντες στο κάλεσμα και στήριξαν την εκδήλωση.

 Χαιρετισμούς απηύθυναν η  Δ/ντρια του σχολείου κ. Εύα Νεοκλέους, ο Πρόεδρος της  Σχολικής Εφορείας Λεμεσού κ. Ντίνος Έλληνας και ο Πρόεδρος  του Συνδέσμου «Ένα όνειρο μια ευχή» κ. Γιώργος Πενηνταέξ.

 Η γιορτή αγάπης και προσφοράς περιλάμβανε ομιλία από τον Σύμβουλο Σπουδών κ. Χαράλαμπο Παπαγιάννη.

Ομιλία για την Πυραμίδα διατροφής από τον  διατροφολόγο κ. Κωνσταντίνο Λάσπο  και προσφορά υγιεινού  κυπριακού προγεύματος, για το οποίο βοήθησαν μαθητές από τη  Γ΄ Τεχνική  Λεμεσού.

Αφήγηση παιδικού  παραμυθιού από την κ. Λήδα  Μιχαηλίδου. Επίσης, πολλές άλλες δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους, όπως φύτευση λουλουδιών  και διακόσμηση  σε γλαστρούλες προς πώληση, παιδικές  δημιουργίες  για την  πινακίδα ευχών και κατασκευές από τουβλάκια  και  πλαστελίνες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης γίνονταν πωλήσεις  προϊόντων του Συνδέσμου  «Ένα  όνειρο μια ευχή», καθώς και ροφημάτων, γλυκών και αλμυρών.

Πραγματοποιήθηκε, επίσης, λαχειοφόρος αγορά με  δώρα  έργα των  καταξιωμένων    καλλιτεχνών Χρίστου Ποτσίδη, Ντίνης Χριστοφόρου και Αντρέα Ιερείδη. Η κλήρωση των έργων έγινε στο τέλος της εκδήλωσης παρουσία του κοινού.

Ευχαριστούμε θερμά  όλους  όσοι  αγκάλιασαν  και  βοήθησαν αυτή την προσπάθεια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον χορηγό επικοινωνίας «Λεμεσός TV-Εφημερίδα Λεμεσός» και σε όλους τους χορηγούς.

Η υλοποίηση της ιδέας που ξεκίνησε από την αρχή της χρονιάς μάς ενθαρρύνει όλους να συνεχίσουμε και του χρόνου και να τη μετατρέψουμε σε θεσμό.

Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε παραδόθηκε στις 24/5/2022 στον Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο μια Ευχή» σε μια σεμνή και φορτισμένη συναισθηματικά εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο The Royal Apollonia στη Λεμεσό.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΦΥΛΑΞΕΩΣ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1035