Πληθαίνουν οι διακρίσεις για το Γυμνάσιο Δροσιάς


Ολοκληρώνεται η χρονιά σιγά σιγά αλλά όχι ο κύκλος των διακρίσεων του Γυμνασίου μας. Νέες διακρίσεις έχουν ανακοινωθεί για το Γυμνάσιο Δροσιάς γεγονός που μας καθιστά καθ’ όλα περήφανους και επιτείνει το ενδιαφέρον μας για ακόμα περισσότερη συμμετοχή.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο μαθητής μας Αντώνης Παπαευριπίδης Γ4 με τη συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής υπό την καθοδήγηση του καθηγητή του κ. Βαρνάβα Γρηγορίου. Ο μαθητής μας επιλέγηκε μαζί με άλλους τρεις μαθητές στην ομάδα η οποία θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής Γυμνασίων η οποία θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 19-25 Σεπτεμβρίου 2022.

Το σχολείο μας συμμετείχε ποικιλοτρόπως στον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Ο καρκίνος μέσα από τα μάτια μου», σύνθεση τραγουδιού, εικαστικά έργα, συγγραφή διηγήματος. Ωστόσο, η εργασία της μαθήτρια μας  Ντάτση Τζους του Β6’ η οποία έλαβε μέρος με συγγραφή διηγήματος υπό την καθοδήγηση της κ. Μάρθας Γαβριηλίδου, επιλέγηκε μέσα στις έξι καλύτερες εργασίες παγκυπρίως. Η σειρά κατάταξης των εργασιών θα ανακοινωθεί στην τελετή βράβευσης που θα γίνει στις 30 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Τη σκυτάλη των επιτυχιών στην Ολυμπιάδα Βιολογίας υπό την καθοδήγηση της κ. Έλλης Μαυρικίου και Μαρίας Ευθυμίου, όπως αναφερθήκαμε σε προηγούμενη ανάρτηση, παρέλαβε η Ολυμπιάδα Φυσικής. Κατά τη φετινή Ολυμπιάδα Φυσικής, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών μας κ. Χριστιάνας Ταβιτιάν και κ. Μύριας Αγγελίδου, τα παιδιά μας σημείωσαν μια σειρά από διακρίσεις. Στη Γ’ τάξη διακρίθηκαν ο Ανδρέου Σταύρος Γ4 με Χρυσό Μετάλλιο, η Χρυσάνθου Παναγιώτα Εφραιμία Γ3 και ο Ευαγγέλου Ευάγγελος Γ2 με Χάλκινο. Στη Β’ τάξη ο  Παπαδόπουλος Αθανάσιος Β5 με Χρυσό Μετάλλιο, η Σοφιαν Αλέξια Β2 με Αργυρό Μετάλλιο και ο Πιερή Χαράλαμπος Β2 και η Δημητριάδη Ελεονωρα Β4 με Χάλκινο Μετάλλιο.

Εξίσου σημαντικές ήταν οι διακρίσεις των μαθητών μας στην Ολυμπιάδα Χημείας. Οι μαθητές του Γυμνασίου μας, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους κ. Σίμου Γιασουμή και κ. Λουκίας Καλούδης,  με τη συμμετοχή τους χάρισαν στο σχολείο μας τις ακόλουθες διακρίσεις: Ιωάννου Αικατερίνη Γ4 και Τσιλιμίδου Πέγκυ Γ4 Χάλκινο Μετάλλιο και Ανδρέου Σταύρος Γ4 και Σεβέρη Ράνια Γ3, έπαινος.

Αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή μαθητών/τριων στο πιλοτικό πρόγραμμα των Εξετάσεων Delf Α1 στα γαλλικά υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους Σοφίας  Ραβατομάγκα και Δήμητρας Χριστοδούλου. Και τα 21 παιδιά τα οποία συμμετείχαν ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις με επιτυχία. Ακολουθούν τα ονόματα των παιδιών που πέτυχαν στις εξετάσεις: Δημητρίου Μιχαέλλα Γ1, Κοτανίδου Τατιανή Γ1, Λειβαδιώτης Παναγιώτης Γ1, Μαραθεύτη Μαρία Αναστασία Γ1, Νικολάου Αντώνιος Γ1, Τερέντη Σεσίλια Μαρία Γ1, Αναστασιάδου Χριστίνα       Γ2, Δρακούδη Τατιάνα Γ2, Ζαχαρία Κατερίνα Γ2, Χαραλάμπους Παναγιώτα Γ2, Αναστασίου Αλέξανδρος Γ3, Καπαρή Παναγιώτα Γ3, Κονναρή Ρετζίνα Γ3, Χρυσάνθου Παναγιώτα Εφραιμία Γ3, Πασχαλιτσέρη Πολυξένια-Γραμματική Γ4, Ανδρέου Άντια Γ5, Βελιγράκη Αθηνά Γ5, Ερωτοκρίτου Γεωργία Γ5, Ζαντή Χλόη Γ5, Μπενίδη Παρασκευή Γ5, Παπαδόπουλος Βίκτωρ Γ5.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας που συνεχίζουν με ζήλο και ενθουσιασμό να εκπροσωπούν επάξια το σχολείο τους. Θερμές ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς  μας που καθοδηγούν και ενθαρρύνουν τα παιδιά μας!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


707