Δράσεις και διακρίσεις του Περιφ. Γυμνασίου Βεργίνα, στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας


Σε λίγες μέρες πλησιάζει το τέλος μιας απαιτητικής σχολικής χρονιάς αφού η πανδημία του Covid-19 και τα υγειονομικά πρωτόκολλα εξακολουθούσαν να μας ταλαιπωρούν. Οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Περιφερειακού Γυμνασίου Βεργίνα Λάρνακας, συμμετείχαν σε αρκετές ενδοσχολικές και εξωσχολικές δράσεις αλλά και σε παγκύπριους διαγωνισμούς στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας.

  • ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ στο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ με θέμα «Κλιματική Αλλαγή στην Κύπρο και μέτρα αντιμετώπισης της».  Μαθήτρια: Μαρία Ευαγγέλου (Β1)
  • ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ και ΤΡΕΙΣ ΕΠΑΙΝΟΙ στην ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ.

Μαθητική ομάδα: Δημήτρης Δημητρίου (Β3) , Αναστασία Κωνσταντή (Β4), Ευρυδίκη Λοίζου (Α2), Ιωάννα Κασή (Α2)

  • ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ «Διεθνής Ημέρα Δασών». Μαθητική Ομάδα: Χρυσοβαλάντια Ανδρέου (Α1), Κωνσταντίνος Χαραλάμπους (Β8)

 Για την εφαρμογή του στόχου της σχολικής χρονιάς 2021-2022, «Περιβαλλοντική εκπαίδευση: κλιματική αλλαγή και οι συνέπειες της», οι μαθητές έκαναν τις πιο κάτω δραστηριότητες:

  • 25/11/2021- Δημιουργία πινακίδας στο προαύλιο του σχολείου με θέμα «Δασική Πυρκαγιά στην Εύβοια: Αναπτύσσοντας γεωγραφικές δεξιότητες»
  • 14/03/2022- Δημιουργία πινακίδας στο προαύλιο του σχολείου με θέμα «Φυτεύω για το κλίμα -Δασικές περιοχές της Κύπρου»
  • 21/03/2022- Παρουσίαση στην εκδήλωση για την διεθνή ημέρα Δασών. Δεντροφύτευση με ομάδα μαθητών στον Βοτανικό Κήπο του Πάρκου Αθαλάσσας.
  • 11/04/2022- Ενδοσχολική δράση κατά την διάρκεια των μαθημάτων με θέμα «Ώρα της Γης».
  • 13/05/2022-Παρουσίαση από τον ανώτερο λειτουργό Δρ. Χρύσανθο Σαββίδη, του τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας με θέμα «Ποιότητα του αέρα στην Κύπρο»

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός γεωγραφίας, Φωτεινή Φωτίου, όλων των πιο πάνω δράσεων, εκφράζει τα συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους μαθητές. Εργάστηκαν με ζήλο στον ελεύθερο τους χρόνο για να έχουμε αυτά τα αξιόλογα αποτελέσματα. Είναι σημαντικό ο κάθε εκπαιδευτικός να εμπνέει, να ενθαρρύνει, να καθοδηγεί τους μαθητές του όχι μόνο στην ύλη των αναλυτικών προγραμμάτων αλλά και σε διάφορες δράσεις οι οποίες θα τους δώσουν εφόδια να ζήσουν αειφόρα για το δικό τους καλό και της Κύπρου μας.

Καλό καλοκαίρι σε όλους,

      Φωτεινή Φωτίου (εκπαιδευτικός Γεωγραφίας)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










627