Συμμετοχή Γυμνασίου Δροσιάς στην εθνική ομάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθηματικών στην Ινδονησία


Δε θα μπορούσε η χρονιά και ο κύκλος των διακρίσεων για το Γυμνάσιο Δροσιάς να ολοκληρωθεί με πιο ευχάριστο και τιμητικό τρόπο. Μεγάλη τιμή για το σχολείο μας αποτελεί η επιλογή της  μαθήτριάς  μας Τσιλιμιδού Πέγκυ του Γ4 να συμμετάσχει στην εθνική ομάδα η οποία θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθηματικών IMC 2022 που λαμβάνει  χώρα στην Ινδονησία από 30/6/2022 μέχρι 6/7/2022. 

Παράλληλα, έχουν ανακοινωθεί και τα αποτελέσματα της φετινής μαθηματικής ολυμπιάδας στην οποία το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε επάξια. Ο μαθητής μας Παπαδόπουλος Θανάσης του Β5 κέρδισε Χάλκινο Μετάλλιο. Ο εν λόγω μαθητής διακρίθηκε, επίσης, λαμβάνοντας αργυρό μετάλλιο στο διαγωνισμό «Kangourou» στο τομέα των Μαθηματικών, ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από το ίδρυμα «Θαλής». Τα παιδιά μας συμμετείχαν στους πιο πάνω διαγωνισμούς υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Μαθηματικών κ. Ξενάκη Παναγιώτου.

Στον ίδιο διαγωνισμό το σχολείο μας πέτυχε μια σειρά από διακρίσεις στον τομέα των Αγγλικών και των Ελληνικών αυτή τη φορά. Συγκεκριμένα, το σχολείο μας στο διαγωνισμό «Kangourou» Αγγλικών συγκέντρωσε συνολικά 10 βραβεία, κατατάσσοντας το Γυμνάσιο Δροσιάς στην πρώτη θέση των διακρίσεων ανάμεσα στα δημόσια σχολεία και τη δεύτερη ανάμεσα σε δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια. Συγκεκριμένα, οι μαθητές μας κατέκτησαν 2 χρυσά, 4 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια: Γεννάδιος Ιακωβίδης Β5 και Κατερίνα Αρσάνογλου Β3 Χρυσό Μετάλλιο, Αλεχάντρο Ιβάνωφ Β6, Αχιλλέας Παπαδημητρίου Β3, Ελεονόρα Μαούρη Β6, Θανάσης Παπαδόπουλος Β5 Αργυρό Μετάλλιο, Νέστορας Παπαδόπουλος Β1, Μάγια Θεοδώρου Β5, Μαρία Ανδρέου Γ5 και Σάββας Γεωργίου Γ2 Χάλκινο Μετάλλιο. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την προσπάθεια και επιτυχία τους αλλά και στην καθηγήτρια Αγγλικών, κ. Άντια Μαυρομάτη για την προετοιμασία των μαθητών.

Ο μαθητής μας Ανδρέας Ρουσιάς  Α6 λαμβάνοντας μέρος στο Διαγωνισμό «Kangourou» Ελληνικών κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο. Η τελετή βράβευσης των μαθητών μας έλαβε χώρα στο Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022.

Καθ’ όλη τη χρονιά τα παιδιά και οι καθηγητής μας εργάστηκαν με ζήλο και ενθουσιασμό για να ολοκληρώσουν μια όμορφη και δημιουργική χρονιά από την οποία αποκόμισαν γνώσεις, καλλιέργησαν δεξιότητες και συνέλεξαν εμπειρίες που θα τους συντροφεύουν στα επόμενα βήματα τους.

Από τη Διεύθυνση 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1079