Επιτυχίες Γυμνασίου Αρχαγγέλου Λακατάμειας στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex Cyprus 2022


Ο 5ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex, πραγματοποιήθηκε φέτος στις 25 και 26 Ιουνίου, στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου στη Λευκωσία. Ο συγκεκριμένος Διαγωνισμός αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση Ρομποτικής στη Κύπρο και διεξάγεται κάθε χρόνο από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής με συνδιοργανωτές το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τον Οργανισμό Νεολαίας και το ICT Cyprus. Περιλαμβάνει πλήθος δοκιμασιών που αφορούν στην αξιοποίηση της ρομποτικής τεχνολογίας για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος Δημόσια και Ιδιωτικά σχολεία, Κολλέγια, Πανεπιστήμια, Εκπαιδευτικά Κέντρα και Ιδιωτικές σχολές.

H ομάδα Ρομποτικής ANGELS του Γυμνασίου Αρχαγγέλου Λακατάμειας κατέλαβε την πρώτη θέση Παγκύπρια κερδίζοντας όλες τις κατηγορίες ανεξαρτήτου ηλικίας στη πρόκληση «Girls Fire Fighting».  Στην πρόκληση «Εnhanced Line Following» κατέλαβε την 1η  θέση στην κατηγορία Γυμνασίων. Στην πρόκληση «Line Following» κατέλαβε τη 2η  θέση στην κατηγορία Γυμνασίων. Επίσης στην πρόκληση «Lego SUMO» κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία Γυμνασίων. Αξιοσημείωτο είναι πως τόσο φέτος όπως και πέρυσι,  το Γυμνάσιο Αρχαγγέλου Λακατάμειας είναι το μόνο Δημόσιο Γυμνάσιο που κατέκτησε πρώτες θέσεις στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Η  ομάδα ρομποτικής  του γυμνασίου μας εργάστηκε σε μη σχολικό χρόνο υπό την καθοδήγηση των καθηγητών Μίλτου Καρρά, καθηγητή Φυσικής και Μαρίας Γιουτανή, καθηγήτριας Πληροφορικής και αποτελείται από τους μαθητές και μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου Καρρά Φλώρα, Θεοδώρου Κωνσταντίνο, Μεττή Αντώνιο και της Α’ Γυμνασίου Κτωρή Σίλεια. Ευχαριστούμε τον καθηγητή Μαθηματικών Αντώνη Κτωρή που ως βοηθός ομάδας συνόδευσε τους μαθητές  στη διοργάνωση. Η ομάδα θα αντιπροσωπεύσει το σχολείο μας στο Διεθνή Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex International που θα διεξαχθεί στην Εσθονία τον Νοέμβριο.

Η Διεύθυνση του Γυμνασίου Αρχαγγέλου Λακατάμειας συγχαίρει τόσο τους μαθητές/τριες όσο και τους καθηγητές/τριες που αποτελούν την ομάδα ρομποτικής και τους εύχεται κάθε επιτυχία στον Διεθνή Διαγωνισμό προσβλέποντας σε διεθνή διάκριση.

 Από τη Διεύθυνση

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1355