Ελευθερία Χριστοδούλου: Με άριστα στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Κύπρου


Ανάμεσα στους πρωτεύσαντες  των Παγκύπριων Εξετάσεων  πρόσβασης 2022 είναι και  η Ελευθερία Χριστοδούλου του Θεοδόση και της Ανδρούλας, η οποία εξασφάλισε την πρωτιά στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής Ενοποιημένος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου, με πλαίσιο πρόσβασης 20,29 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου .

Φανερά συγκινημένη  η  Ελευθερία μίλησε στο Paideia-News για την μεγάλη επιτυχία. Υπήρξε πάντοτε μια άριστη μαθήτρια του δεκαεννέα και μισό. Με τον ίδιο άριστα βαθμό αποφοίτησε από το Λύκειο Α, Eθνάρχη Μακαρίου Γ’ Πάφου.

Αγαπούσε από μικρή το σχολείο και τις τέχνες. Διάβαζε μεθοδικά, πάντοτε με πρόγραμμα αφήνοντας όμως και ελεύθερο χρόνο για  την μουσική και τη ζωγραφική που λατρεύει ιδιαίτερα. Ιδιαίτερα μαθήματα έκανε στα βασικά. Φοιτούσε στο Μουσικό Λύκειο Πάφου και αγαπημένα της όργανα είναι η κιθάρα και το σαξόφωνο. Αγάπη μεγάλη όμως έχει και για την ζωγραφική. Ίσως αυτό το ταλέντο να την οδήγησε στην Αρχιτεκτονική σχολή. Φέτος κέρδισε πανελλήνιο βραβείο στη ζωγραφική ενώ στο παρελθόν κέρδισε αρκετά άλλα βραβεία. Πάντοτε θαύμαζε τα εντυπωσιακά κτίρια και της άρεσε να τα ζωγραφίζει. «Η Αρχιτεκτονική είναι μια συνειδητή επιλογή μου. Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου ότι θα έκανα κάποιο άλλο επάγγελμα».

Γονείς της  Ελευθερίας είναι ο Θεοδόσης και η Άντρη και οι δύο Διευθυντές Δημοτικής Εκπαίδευσης. Έχει ένα μικρότερο αδελφό τον Κωνσταντίνο στην Α Λυκείου.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


1732