To Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ KΑ2


«Intercultural Awareness by Photography». 

To Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα συμμετέχει στο πρόγραμμα Erasmus+ KΑ2, «Intercultural Awareness by Photography». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης σχολεία από την Ιταλία, την Πολωνία και τη Ρουμανία.

Η 5η και τελευταία κινητικότητα έγινε στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Άμστερνταμ από τις 13 μέχρι τις 17 Ιουλίου 2022. Στην αποστολή συμμετείχαν τέσσερις μαθητές/τριες της Α’ τάξης του Σχολείου μας, με τη συνοδεία δύο καθηγητριών. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι μαθητές/τριες παρουσίασαν εργασία αναφορικά με τη δημιουργία μιας καλύτερης Ευρώπης. Είχαν, επίσης, την ευκαιρία, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά των χωρών, που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα,  να παρακολουθήσουν σεμινάρια φωτογραφίας, τα οποία επικεντρώνονταν σε διάφορες τεχνικές, αναφορικά με την επεξεργασία φωτογραφίας. Στη συνέχεια, εφάρμοσαν τις τεχνικές αυτές σε δραστηριότητες σχετικές με τη φωτογραφία και στη δημιουργία ψηφιακών μέσων, παράγοντας υλικό, που θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα του eTwinning.

Κατά τη διαμονή τους στην Ολλανδία, οι μαθητές/τριες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφθούν τη Χάγη και να τύχουν ξενάγησης στο Παλάτι της Ειρήνης, το οποίο στεγάζει το Διεθνές Δικαστήριο  της Χάγης, το Μόνιμο Δικαστήριο Διαιτησίας, την Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης και τη Βιβλιοθήκη του Διεθνούς Δικαίου. Παράλληλα, επισκέφθηκαν το Κοινοβούλιο της Ολλανδίας στη Χάγη (Binnenhof) και την Αίθουσα των Ιπποτών, καθώς και το Μουσείο Mauritshuis, το σπίτι του πιο διάσημου έργου του Βερμέερ, του «Κοριτσιού με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι», του έργου του Ρέμπραντ «Μάθημα ανατομίας» και των πιο διάσημων έργων της ολλανδικής Χρυσής Εποχής.

Κατά την  παραμονή τους στο Άμστερνταμ, οι μαθητές/τριες επισκέφθηκαν το Μουσείο φωτογραφίας Huis Marseille, εμπλουτίζοντας περαιτέρω τις γνώσεις γύρω από τη φωτογραφία, καθώς και το Eye Film Museum, όπου τους δόθηκε ευκαιρία να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από την ιστορία και τη λειτουργία των οπτικών μέσων και του κινηματογράφου. Επισκέφθηκαν, επίσης, το πασίγνωστο Μουσείο Van Gogh, που περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή πινάκων του διάσημου ζωγράφου σε όλο τον κόσμο, ενώ είχαν παράλληλα την ευκαιρία μέσα από διάφορα διαδραστικά μέσα, πειράματα και εκθέματα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στις φυσικές επιστήμες κατά την επίσκεψή τους στο NEMO Museum. Τέλος, οι μαθητές/τριες περιηγήθηκαν και απόλαυσαν τη βαρκάδα τους στα απαράμιλλης ομορφιάς κανάλια της πόλης, περιοχή που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, φωτογραφήθηκαν στις επιβλητικές πλατείες Dam Square και Leidsplein, και έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια στο Vondelpark, το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης. Η κινητικότητα ολοκληρώθηκε με την εκδρομή στο παραδοσιακό Ολλανδικό χωριό Zaanse Schans, με τους ιστορικούς ανεμόμυλους και τα γραφικά ξύλινα σπιτάκια, όπου οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν ένα τυπικό ολλανδικό τοπίο, που αναβιώνει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής μέσα από τα μουσεία και εργαστήρια παραγωγής τοπικών προϊόντων. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να φωτογραφίσουν μοναδικά στιγμιότυπα και τοπία τόσο στην κάμερα, όσο και στην καρδιά τους.

Με την κινητικότητα στην Ολλανδία το πρόγραμμαErasmus+ KA2, στο οποίο το Σχολείο μας έχει ρόλο Συντονιστή, ολοκληρώθηκε. Μαθητές και εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις, βιώνοντας τις έννοιες της πολυπολιτισμικότητας, της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, της συνεργασίας, της αλληλεπίδρασης και των ίσων ευκαιριών στην κατάρτιση, στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό.

Επιτροπή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1414