Διάκριση για το Γυμνάσιο Αραδίππου στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής - WRO 2022


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 09/07/2022 στο  Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία,  η Παγκύπρια Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO 2022 (World Robot Olympiad).

Το Γυμνάσιο Αραδίππου συμμετείχε στο διαγωνισμό με την ομάδα «ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ 2022»,  εξασφάλισε την Πρώτη Θέση και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό WRO 2022 στην κατηγορία JUNIOR HIGH, που θα διεξαχθεί στην Γερμανία στις 17-19 Νοεμβρίου 2022.

Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που  Ομάδα Ρομποτικής του Γυμνασίου Αραδίππου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Παγκόσμια  Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Η ομάδα αποτελείτο από τους μαθητές, Γιώργο Χαραλάμπους, Ανδρέα Πουλή και Ζαννέττο Ευθυμίου, με προπονητή τον καθηγητή Σχεδιασμού και Τεχνολογίας κ. Γιώργο  Φ. Πέτρου.

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής (World Robot Olympiad) είναι ένα σημαντικό, παγκόσμιο γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Ο WRO συγκεντρώνει παιδιά και νέους από όλον τον κόσμο με σκοπό να βοηθηθούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την ικανότητά τους για επίλυση προβλημάτων, μέσα από τη συμμετοχή τους σε δύσκολους και δημιουργικούς διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Το γενικό θέμα του WRO 2022 είναι «Το Ρομπότ μου ο φίλος μου»

Ένα ρομπότ διάσωσης μπορεί να υποστηρίζει σωστικά συνεργία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με επικίνδυνες ή δύσκολες εργασίες.Τέτοια ρομπότ πρέπει να είναι σε θέση να αντέχουν τη θερμότητα, να ξεπερνούν τα συντρίμμια ή τις σκάλες, να ανιχνεύουν τραυματίες, ή να μεταφέρουν επικίνδυνα υλικά.

Στην κατηγορία Γυμνασίων, τα καθήκοντα του ρομπότ είναι να βοηθήσει  να σβήσουν φωτιές σε ένα εργοστάσιο, να μεταφέρει επικίνδυνες χημικές ουσίες και να παρέχει στις υπηρεσίες διάσωσης πληροφορίες σχετικά με τη θέση κάποιων ανθρώπων που κινδυνεύουν στο εργοστάσιο. Ταυτόχρονα, το ρομπότ πρέπει να ξεπεράσει κάποια εμπόδια στο δρόμο για το εργοστάσιο.

Η ενασχόληση των παιδιών με την Τεχνολογία και την Ρομποτική τόσο στα πλαίσια τέτοιων διαγωνισμών όσο και στα πλαίσια του μαθήματος Σχεδιασμός και Τεχνολογία, συμβάλλει στην υγιή τους ανάπτυξη και στην ανάδειξη των ταλέντων και ικανοτήτων τους . Τους παρέχεται μια πολύτιμη διαδρομή και αύξηση του ενδιαφέροντος  για συμμετοχή τους στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά (STEM) που κάποια παιδιά σίγουρα θα ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία σε έναν από αυτούς τους τομείς.

 Η νέα μεγάλη αυτή διάκριση του Γυμνασίου Αραδίππου είναι ακόμα ένα φωτεινό παράδειγμα και κίνητρο και για τα υπόλοιπα παιδιά να ασχοληθούν βαθύτερα με την Ρομποτική και την Τεχνολογία για να ανακαλύψουν και να αναδείξουν το ταλέντο τους. Το κέρδος από την συμμετοχή στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα δεν είναι μόνο το ποιος θα κερδίσει αλλά περισσότερο οι εμπειρίες που θα αποκομιστούν από κάθε άποψη.

Η επιτυχία στον διαγωνισμό αυτό φανερώνει για ακόμα μια φορά και την εργασία που επιτελείται στην Σχολική Μονάδα του Γυμνασίου Αραδίππου. 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1296