Το Γυμνάσιο Αγίου Στυλιανού Στροβόλου συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus+. Κινητικότητα στην Μασσαλία


Τον Ιούνιο του 2022 πραγματοποιήθηκε η τελευταία  κινητικότητα στο λύκειο Marie Gasquet στην Μασσαλία της Γαλλίας

Το Γυμνάσιο Αγίου Στυλιανού συμμετέχει τα τελευταία 2 σχολικά έτη στο  Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ μαζί με πέντε άλλες χώρες, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Ελλάδα, τη Πορτογαλία και τη Βόρειο Μακεδονία με θέμα «Time Machine».

Στόχος του προγράμματος ήταν η απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων με έμφαση στη κριτική και υπεύθυνη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών για τη συλλογή πληροφοριών και μάθηση.

Τον Ιούνιο του 2022 πραγματοποιήθηκε η τελευταία  κινητικότητα στο λύκειο Marie Gasquet στην Μασσαλία της Γαλλίας με ένα θερμό καλωσόρισμα από την Διεύθυνση, τους συντονιστές και τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Η κ. Brunet, ευρωβουλευτής εκλεγχθείσα στη Γαλλία, τίμησε με τη παρουσία της, την τελετή έναρξης των εργασιών και τόνισε στους μαθητές τα πολλαπλά οφέλη της συμμετοχής τους στα ευρωπαϊκά προγράμματα γενικότερα.

Οι διασυνοριακές ανταλλαγές, η συνεργασία και η αλληλεπίδραση μεταξύ των εταιρικών σχολείων κατά την διάρκεια του προγράμματος άφησε ανεπανάληπτες εμπειρίες τόσο σε μαθητές όσο και σε καθηγητές και ανέδειξε όλα τα οφέλη που επιτευχθήκαν από την εμπλοκή του σχολείου μας στο πρόγραμμα Erasmus +.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές ταξίδεψαν μέσα από την τέχνη, την επιστήμη, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, την ιστορία και τον πολιτισμό και μελέτησαν γεγονότα που επηρέασαν θετικά και αρνητικά την ανθρωπότητα. Στη Γαλλία οι μαθητές παρουσίασαν ομαδική κατασκευή αφίσας, το πως οραματίζονται το μέλλον της ανθρωπότητας σε όλους τους τομείς της ζωής, έτσι ώστε αυτό να είναι αισιόδοξο και ελπιδοφόρο για  τις κοινωνίες όλου του κόσμου.

Τελειώνοντας οι μαθητές του σχολείου μας εύχονται στους συμμαθητές τους να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους ευρωπαϊκά προγράμματα για να αποκτήσουν τις εμπειρίες και τα εφόδια που τους ανοίγουν ορίζοντες για ένα καλύτερο αύριο.

Την ομάδα του σχολείου μας αποτελούσαν οι Αντρέας Ψάλτης, Γιώργος Κυριακίδης, Λουϊζα Γεωργίου και Μάριος Θωμά, τους οποίους συνόδευαν οι καθηγήτριες κα Μαρία Κυριακίδου Β.Δ. Βιολόγος και η κα Νατάσα Χατζηπέτρου καθ. Οικιακής Οικονομίας.

(Από τη Διεύθυνση)

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










903