ΣΕΚ-ΠΕΟ: Ακόμη μια δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους Εκπαιδευτικούς με Αγορά Υπηρεσιών


Με ανακοίνωσή τους οι συντεχνίες ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ αναφέρουν:

«Μετά την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου ημερομηνίας 8 Οκτωβρίου του 2020 εκδίδεται ακόμη μια καταδικαστική απόφαση για την Κυπριακή Δημοκρατία από το Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών για την εφαρμογή του καθεστώτος αγοράς υπηρεσιών στους εκπαιδευτικούς που απασχολούνται στα Απογευματινά και Βραδινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας.  

Το Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών με την απόφαση του ημερομηνίας 20 Σεπτεμβρίου 2022 αναγνωρίζει ότι οι δύο εκπαιδευτικοί που είχαν μετατραπεί το 2013 από εργοδοτούμενοι (μισθωτοί)  σε καθεστώς αγοράς υπηρεσιών, πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στα Μουσικά Σχολεία υπό συνθήκες και περιστάσεις που μπορεί να συναχθεί η ύπαρξη σχέσης εργοδότη – εργοδοτούμενου. Επιπρόσθετα αναγνωρίζεται από το Δικαστήριο ότι κατέστησαν εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου από το έτος 2015.

Η απόφαση αυτή δικαιώνει όλους τους εκπαιδευτικούς και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ που αγωνίζονται από το 2013 να καταργηθεί η αγορά υπηρεσιών στα Απογευματινά και Βραδινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας.

Οι δύο οργανώσεις καλούν την Κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα την απόφαση για όλους τους εκπαιδευτικούς των Απογευματινών και Βραδινών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας».

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


651