Λανίτειο Λύκειο: Συντονισμός Ευρωπαϊκών Δράσεων και αδελφοποίηση με το College Chape Μασσαλίας


   Το Λανίτειο Λύκειο και τη Λεμεσό επισκέφτηκε το τριήμερο από 24/9 μέχρι 27/9 η Patricia Rolland, Διευθύντρια του Collège Chape της Μασσαλίας με τη Virginie Defrance, Υποδιευθύντρια του Collège Albert Camus de la Tour D’Aigueς. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας που υπεγράφη στις 12 Μαΐου του 2022 ανάμεσα στα σχολεία Λεμεσού και Μασσαλίας και αφορά εκπαιδευτικές και πολιτισμικές δράσεις των σχολείων με επίκεντρο την αδελφοποίηση του Λανιτείου Λυκείου και του Collège Chape και της Μασσαλίας με τη Λεμεσό.

  Η νέα διευθύντρια του Λανιτείου Λυκείου Μυρτώ Πουαγκαρέ, καλωσόρισε την Patricia Rolland και τη Virginie Defrance και είχαν δίωρη συνάντηση κατά την οποία εξέτασαν τους πυλώνες συνεργασίας που είχαν σκιαγραφηθεί τον περασμένο Μάιο με την υπογραφή της Συμφωνίας. Ακολούθησε εργαστήριο συντονισμού των επικείμενων δράσεων και προοπτικών με την ομάδα των Εκπαιδευτικών των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Λανιτείου Λυκείου κατά το οποίο αναπτύχθηκαν οι προοπτικές της Συνεργασίας. Οι δύο διευθύντριες, της Λεμεσού και της Μασσαλίας, τοποθετήθηκαν περιγράφοντας το όραμα τους στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο σχολείων. Ακολούθησαν συναντήσεις στο Λανίτειο Λύκειο με τις ειδικότητες, πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια συντονισμού των δράσεων των δύο σχολείων με την ομάδα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Λανιτείου Λυκείου και αναπτύχθηκαν διάφοροι συνδυασμοί συνεργασίας οι οποίοι θα κατατεθούν στην επίσημη αίτηση Διαπίστευσης Erasmus των δύο σχολείων. 

Οι δύο Γαλλίδες Διευθύντριες επισκέφτηκαν επίσης τη γιορτή του κρασιού στις 24/9 και την επόμενη μέρα παρακολούθησαν το μουσικό φεστιβάλ “Promenade Musicale ΙΙ” που διοργανώνει η Alliance Française Λεμεσού με μουσική σε διάφορες πλατείες της πόλης. Τη δράση αυτή στηρίζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού και η Γαλλική πρεσβεία της Κύπρου. Οι δύο Διευθύντριες προσκλήθηκαν στην εκδήλωση από την πρόεδρο της Alliance Française, Νίκη Παπά. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης ο Jean-Claude Péronnet νέος Υποδιευθυντής του Institut Français και η πρέσβειρα της Γαλλίας Salina Grenet-Catalano.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο τροχιοδρομεί τις πιο πάνω δράσεις υπεγράφη στο Δημαρχείο Λεμεσού ανάμεσα στη Διευθύνουσα του Λανιτείου Λυκείου, Σταυρούλα Παπαδοπούλου, και την Patricia Rolland. Η Συμφωνία υπεγράφη στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαΐδη, της εκπροσώπου του ΥΠΑΝ, Σύμβουλου του Υπουργού, κας Νίκης Παπά, του κ. Άλκη Βοσκαρίδη, πρόξενου της Κύπρου στη Μασσαλία και της κ. Μελίνας Παπαβασιλείου πρόξενου της Γαλλίας στη Λεμεσό. 

Πρόκειται για Συμφωνία η οποία υπεγράφη στο πλαίσιο τη συνεργασίας Κύπρου- Γαλλίας ως ανανέωση της «Συμφωνίας για Πολιτιστική, Επιστημονική και Τεχνική Συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας, που υπεγράφη στη Λευκωσία την 29η Οκτωβρίου 1969». Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η οποία προωθείται από τον Δήμο Λεμεσού και τον Δήμο Μασσαλίας με κύριο άξονα την αδελφοποίηση των δύο πόλεων, ομάδα Γάλλων εκπαιδευτικών έχει επισκεφτεί το Λανίτειο Λύκειο δύο φορές. Η συμφωνία προνοεί επισκέψεις συντονισμού, συνεργασίας, και ανταλλαγής πρακτικών εργασίας ή ιδεών και κοινά εκπαιδευτικά εργαστήρια ανάμεσα στα δύο σχολεία.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


719