Στο Felsberg της Γερμανίας το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο


Στο πλαίσιο του Erasmus+ ΚΑ229  με θέμα «Our CommonCultivation Brings usTogether (OCCBUT) - H κοινή μας καλλιέργεια μας φέρνει πιο κοντά»

Το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας συμμετείχε  στην τρίτη διακρατική συνάντηση σε δράση Erasmus+ KA229, από τις 22 Σεπτεμβρίου μέχρι την 29Σεπτεμβρίου, που οργανώθηκε από το Drei-Burgen-Schule στο Felsberg της Γερμανίας, μέσα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229   με  θέμα «Our Common Cultivation Brings UsTogether (OCCBUT) - Η κοινή μας καλλιέργεια μας φέρνει πιο κοντά».

Το Πρόγραμμα είναι διάρκειας τριών ετών (2020-2023) και το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο συμμετέχει ως εταίρος άλλων πέντε σχολείων από ευρωπαϊκές χώρες, την Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Συντονιστικό Σχολείο του Προγράμματος είναι το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο Λάρνακας με γενική συντονίστρια τη Β.Δ. Στέλλα Μάουερ. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι μαθήτριες: Σοφία Ηροδότου, Νίκη Δειλινού και Ελπίδα Αμπατζίδου και οι καθηγήτριες  Πέτρη Δανιήλ και Παναγιώτα Φλοκκά. Το έργο μελετά την Αμπελουργία σε σχέση από τους τομείς της Κουλτούρας, της Βιοτεχνολογίας, Διατροφής και Υγείας, Οικονομίας, Εκπαίδευσης και την Προσαρμογή της καλλιέργειας στην κλιματική αλλαγή, καθώς και τα επαγγέλματα γύρω από την αμπελουργία. Οι εργασίες της εβδομάδας αυτής είχαν τον τίτλο «Sciences and Technology».

Μας δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε τα εργαστήρια Χημείας και Οικιακής Οικονομίας και επίσης να ενώσουμε τις γνώσεις μας όσον αφορά τις γεωργικές εργασίες της αμπελουργίας. Είχαμε την ευκαιρία να φροντίσουμε τα αμπέλια ενός αμπελώνα και η κάθε χώρα είχε την τιμή και τη χαρά να υιοθετήσει το δικό της αμπέλι. Επιπρόσθετα, οι μαθητές  από όλες τις χώρες συνεργάστηκαν σε πολυπολιτισμικές εργασίες και αξιοποίησαν τα αμπελουργικά προϊόντα. Μέσα από αυτά απέδειξαν ότι η ανεκτικότητα, ο σεβασμός και η αποδοχή είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Επισκεφθήκαμε δύο μικρά εργαστήρια παρασκευής χυμού και σαμπάνιας. Δοκιμάσαμε τοπικά προϊόντα και παρακολουθήσαμε τη διαδικασία παρασκευής τους. Επιπλέον, μαγειρέψαμε φαγητά και γλυκά με συστατικά τα προϊόντα μήλου και αμπελιού όπως μαρμελάδες, μπισκότα, κέικ μήλου. Επισκεφθήκαμε την πόλη Kassel, όπου μας έγινε ξενάγηση και απολαύσαμε τα αξιοθέατα της και την έκθεση “Experience Documenta Ηistory”. Ακόμη, ξεναγηθήκαμε στο σχολείο Drei-Burgen-Schule στο Felsberg, σε αρχαιολογικούς χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος, σε πάρκα και σε ζωολογικούς κήπους.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι άνθρωποι από έξι διαφορετικές χώρες, καθηγητές και μαθητές,  είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τον τόπο διαμονής του καθενός, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας τους.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή απονομής των πιστοποιητικών συμμετοχής. Ευχαριστούμε θερμά όλες τις αντιπροσωπίες των χωρών που συνεργάστηκαν άψογα για την επιτυχή έκβαση της επίσκεψης. Περισσότερο, όμως, από όλους ευχαριστούμε την ομάδα Erasmus της Γερμανίας για την απίστευτη φιλοξενία και την οργάνωση της όλης διαδικασίας.

Μπορείτε να απολαύσετε το ταξίδι μας και τις δράσεις μας στο πιο κάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=eGmkkir9DP4&list=PLWONp_veDP4j20YM_8G_JDf5yYokQgEvP




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










568