Λανίτειο Λύκειο: Στοκχόλμη - Λεμεσός, στο πλαίσιο του Erasmus Accreditation


       Ομάδα έντεκα μαθητών από το το Designgymnasiet Kungsholmen της Στοκχόλμης της Σουηδίας επισκέφτηκαν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 το Λανίτειο Λύκειο στη Λεμεσό. Η δράση εντάσσεται στο Erasmus Accreditation του Σουηδικού σχολείου και ήταν μια πρωτοβουλία του καθηγητή των Σουηδών μαθητών, Ηρακλή Παπαηρακλέους και του μαθηματικού του Λανιτείου Λυκείου Κωνσταντίνου Κυριακίδη. Η διευθύντρια του Λανιτείου Λυκείου, Μυρτώ Πουαγκαρέ, και η ομάδα υποδοχής των μαθητών του Λανιτείου Λυκείου υποδέχθηκαν τους Σουηδούς μαθητές, τους ξενάγησαν στο σχολείο, γνωρίστηκαν και μίλησαν για τη ζωή στις δύο χώρες και τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά συστήματα. Ακολούθησαν παρουσιάσεις των πόλεων και των χωρών.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν μάθημα Ελεύθερου Προοπτικού σχεδίου από τον. Δημήτρη Δημητρίου, καθηγητή Τέχνης του Λανιτείου Λυκείου στην παρουσία της επιθεωρήτριας της Τέχνης κας Μαρίας-Ανθής Θεοφάνους. Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο και την ποιότητα του μαθήματος και συμμετείχαν ενεργά.

Ακολούθησε διάλεξη από τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και Πρόεδρο της αρχιτεκτονικής σχολής του πανεπιστημίου του Frederick κ. Παναγιώτη Τουλιάτο με θέμα «Ευρηματική-Δημιουργική Σκέψη του Ανθρώπου-Κατασκευαστή» στο οποίο συμμετείχαν οι Σουηδοί μαθητές και όλοι οι μαθητές του Ελεύθερου Προοπτικού και Αρχιτεκτονικού Σχεδίου Β και Γ του Λανιτείου Λυκείου. Αντίστοιχη διάλεξη δόθηκε και σε όλους τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού της Α΄ Λυκείου.

Η ημερίδα έκλεισε με επιτυχία και αμοιβαίες ευχαριστίες και προσκλήσεις συνέχειας των δράσεων είτε ξανά στη Λεμεσό, είτε στη Στοκχόλμη.

Υπεύθυνες καθηγήτριες του Λανιτείου Λυκείου για την επιτυχία της ημερίδας ήταν οι: Μέττα Σταυρούλα, Σταύρου Μιράντα και Χαραλάμπους Βασιλική και οι καθηγητές Κωνσταντίνος Κυριακίδης και Δημήτρης Δημητρίου. Οι μαθητές/τριες Ρούγκου Φρειδερίκη Β34, Παφίτη Αγγελίνα Β41, Σταύρου Αλέξανδρος Β32 και Ευριπίδου Χρύσανθος Β34 ανέλαβαν τις παρουσιάσεις και την υποδοχή των Σουηδών εταίρων, προσκεκλημένων του Λανιτείου Λυκείου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1134