Erasmus+ Πρόγραμμα «Teach me differently» στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας


Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, ΚΑ 229, «Teach me differently», το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας συμμετείχε στη 2η κινητικότητα εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών του Προγράμματος στο νησί Μαδέρα της Πορτογαλίας,  μεταξύ 26/09-30/09/2022, με εταίρους από την Αυστρία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρος, Ρουμανία, Σερβία

Στο πλαίσιο της συνάντησης διακινήθηκαν συνολικά 14 μαθητές και μαθήτριες και 10 εκπαιδευτικοί από τις χώρες εταίρους. Η 2η συνάντηση διοργανώθηκε από το «Escola Secundaria Francisco Franco» με ειδικό θέμα, «Teach me sustainability differently», «Δίδαξέ μου την αειφορία διαφορετικά».

Στόχος των δράσεων της 2ης κινητικότητας ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση, έτσι ώστε ο καθένας από εμάς να αντιληφθεί ότι η κλιματική κρίση είναι ζήτημα που αφορά όλους και επομένως όλοι θα πρέπει να κινητοποιηθούμε, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ποικίλες συνέπειες που αυτή επιφέρει σε τομείς όπως η οικονομία, η υγεία και πρωτίστως το φυσικό περιβάλλον.

Στη βάση των πιο πάνω οι διοργανωτές της 2ης κινητικότητας, μέσα από εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας, κυρίως με ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες και με γνώμονα ότι ο κάθε μαθητής/τρια μαθαίνει με τον δικό του διαφορετικό τρόπο, προσέγγισαν, αρχικά, το θέμα της αειφόρου ύδρευσης με πεζοπορία στο δάσος Levada do Rei, προστατευόμενο από την Unesco, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις φυσικές πισίνες του Ατλαντικού Ωκεανού, Porto Moniz.

Παράλληλα, έγινε ενημερωτική διάλεξη για τη ρύπανση των ωκεανών και συγκεκριμένα για το πώς η τεχνολογία βοηθά στην προστασία και διατήρησή τους. Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός από όλη την ομάδα της παραλίας Praia Formosa.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση για τη χρήση της εφαρμογής, “Google Classroom”. Η συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμοποιήθηκε ευρέως στα σχολεία της Μαδέρας κατά την περίοδο της πανδημίας.

Το «ραντεβού» των εταίρων ανανεώθηκε για τις 7 Νοεμβρίου 2022, με προορισμό την Κύπρο.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










778